Hrvatska u sklopu priprema za Europsko prvenstvo bolja od Posojilnice

Objavljeno: Subota, 03 Listopad 2015 04:54 Autor:
Hrvatska u sklopu priprema za Europsko prvenstvo bolja od Posojilnice Foto: cev.lu

Novu prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za Europsko prvenstvo odradili su hrvatski odbojkaši u Mariboru. Hrvatska je bila bolje od austrijskog prvoligaša Posojilnice Aich/Dob s 3:1 (25:22, 25:18, 18:25 i 25:17). 

Susret protiv iskusne ekipe Posojilnice, koja dugi niz godina igra zajedno, viceprvak je Austrije i član Lige prvaka zadnje dvije sezone bio je dobar test. U prva dva seta početna postava bila je Žukovski, Omrčen, Mihalj, Vulin, Kovačević i Galić, dok je na poziciji libera Šarčević igrao u fazi prijema, Glaurdić u obrani. U trećem i četvrtom setu izbornik Šimunčić koristio je postavu Krnić, Raič, Zelenika, Skočić, Šestan i Peterlin.

U redovima Hrvatske po broju osvojenih poena istaknuli su se Raič sa 17 i Omrčen s 11, kod protivnika Mlynarcik 19 i Krasnevski  11 osvojenih poena. Danas se ponovno igra protiv istog protivnika, ali ovaj puta na njihovom terenu, u Bleiburgu u 19 sati.

- Radili smo na unapređenju vlastite igre, bez pretjeranih taktičkih zadataka prema protivničkoj ekipi. Određene faze igre su ponovo bile vrlo kvalitetne, međutim morat ćemo smanjivati broj pogrešaka kojih je i danas u prva dva seta bilo previše s naše strane. Obzirom na kvalitetu protivnika treba biti zadovoljan odrađenim, i u preostale dvije utakmice do EP još poraditi na vlastitoj koncentraciji koja će uz agresivnost koju imamo biti ključna za dobar rezultat – svoj osvrt na jučerašnju utakmicu dao je trener Hrvatske, Igor Šimunčić.

Autor: M. Gojak