Hrvatska upisala prvu pobjedu na turniru u Mađarskoj

Objavljeno: Subota, 16 Svi 2015 23:42 Autor:
Hrvatska upisala prvu pobjedu na turniru u Mađarskoj Foto: cev.lu

U drugoj utakmici na turniru u Mađarskoj muška odbojkaška reprezentacija stigla je i do prve pobjede. Nakon poraza od Slovačke naši odbojkaši su sa 3:1 (25:22, 25:23, 19:25 i 25:20) bili bolji od Azerbejdžana. 

Kao i protiv Slovačke izbornik Šimunčić je i protiv Azerbejdžana dosta rotirao, koristio je tako 11 igrača. U igru nije ulazio tek Močić koji bi trebao startati u trećoj utakmici turnira protiv domaćina Mađarske. U prva dva seta Hrvatska je izgledala dobro, da bi se u 3. setu dogodio pad u igri, koji je Azerbejdžan iskoristio i došao do smanjenja vodstva. U četvrtom setu naši reprezentativci skupili su glave, odigrali ga kocentriranije i došli do prve pobjede u Mađarskoj. Pošto nisu ni tjedan dana zajedno jasno je da se još traže, danas ih čeka posljednja utakmica turnira u kojoj će igrati protiv domaćina. 

- Za razliku od prve utakmice smo u prvoj postavi krenuli Đirlić i ja. Trener želi vidjeti s čime raspolaže, pa je rezultat u drugome planu. Dobro smo ušli u utakmicu i do sredine seta smo išli poen za poen, i kako su setovi išli kraju mi smo se odvajali, jer smo realno kvalitetniji. U trećem setu smo pali u koncentraciji i trener je probao s izmjenama, ali nije pomoglo. Prije četvrtog seta trener je od nas tražio da se odvojimo od početka i da riješimo tekmu, zaboravili smo treći set i krenuli od početka jako, otvorili četvrti set sa 7-1 i mirno priveli susret kraju - osvrt na utakmicu protiv Azerbejdžana dao nam je naš reprezentativac Marko Sedlaček. 

Hrvatska - Azerbajdžan(25:22, 25:23, 19:25 i 25:20)

Hrvatska: Zhukosuski 5, Tepavac 12, Skočić 9, Andrić 20, Sedlaček 16, Đirlić 2, Šarčević, Tepert, Zelenika 2, Peterlin, Šestan. Trener: Igor Šimunčić


Azerbejdžan: Chervyanov 3, Ibragimov 4, Obodnikov 11, Bayramov 9, Palastuk 11, Samadov 3, Abdullayev, Allahvrdeiyev, Kovalenko 15, Hasanil 3, Kutunov. Trener: Bulent Karaslioglu

Autor: M.Gojak