Hrvatska utakmicom protiv Azerbajdžana otvara skupinu C Eura

Objavljeno: Petak, 06 Rujan 2013 16:46 Autor:
Danas počinje Europsko prvenstvo odbojkašica, najvažnije natjecanje hrvatske reprezentacije u 2013. godini. N

ajboljih 16 nacionalnih ekipa europskog kontinenta tražit će put do berlinskog finala 14. rujna. Hrvatske odbojkašice nastup na europskoj smotri započinju u petak u 17:30 u Dresdenu utakmicom protiv Azerbajdžana, 36. reprezentacije svijeta na ljestvici FIVB-a.
- Hrvatska sasvim sigurno ima veliku individualnu kvalitetu. Naše su odbojkašice dobro poznate i globalno cijenjene, a našu ekipu smatram balansom mladosti i iskustva. A kako to funkcionira na terenu vidjet ćemo u prvoj utakmici protiv Azerbajdžanki – rekao je hrvatski izbornik Igor Lovrinov na konferenciji za novinare u Dresdenu.

Suparnička se strana ponajviše uzdaje u vođu reprezentacije, dijagonalnu napadačicu Nataliju Mamadovu, svojedobno najbolju europsku odbojkašicu, koja je prošlu sezonu provela u ruskom klubu Omički iz Omska. Međutim, azerbajdžanski izbornik Faik Garajev očekuje neizvjesnu utakmicu protiv Hrvatske, jer njegova je ekipa hendikepirana izostankom standardne tehničarke.
Njemačka organizacija u Dresdenu je trpjela i prve kritike jer pokazalo se da postavljanje sintetičke podloge za odbojku na ledenu plohu nije najbolje rješenje. Naime, u EnergieVerbund Areni uočena je pojačana kondenzacija vodene pare, što tijekom igre povećava rizik od ozljeda.
Utakmicu Hrvatska – Azerbajdžan možete pogledati u snimci na HTV2 u subotu od 12:47, a istog dana u 20:20 počinje izravni prijenos druge utakmice naših odbojkašica u skupini C EP-a protiv Rusije.

Izvor: HOU