Hrvatska uzela bod u pet setova s Izraelom

Objavljeno: Subota, 17 Rujan 2016 18:30 Autor:
Tehničar Inoslav Krnić u bloku Tehničar Inoslav Krnić u bloku Foto: cev.lu
Nakon jučerašnjeg neočekivanog poraza od Latvije hrvatska muška seniorska reprezentacija danas je u utakmici s Izraelom pokazala svoju borbenost, ali peti set nije im bio sretan te je upisan poraz rezultatom 3:2 ( 25:19, 25:21, 22:25, 18:25, 16:18)

Hrvatska kreće u istom početnom sastavu i predvođena kapetanom Igorom Omrčenom  ( ukupno 33 poena) i Markom Sedlačekom ( ukupno 20 poena) nakon prvog tehničkog time outa odvaja se poen po poen  od protivnika te stvara nedostižnu razliku. Iako Izraelci imaju daleko bolji prijem naši napadači su nezaustavljivi.

U drugom setu se nastavlja dobra igra naše reprezentacije, napad i blok su na najvišoj razini, te protivnik nije u prilici narušiti dobar ritam naše igre. Hrvatski servis još uvijek nije na razini na kojoj bi trebao biti, ali sve se to nadoknađuje poenima iz bloka i napada.

Početak trećeg seta ukazivao je na brzi završetak susreta . Međutim, nakon silovitog početka i velikog odvajanja Hrvatska razina igre pada. Prijem nije koncentriran a samim time pada učinkovitost napada. Nakon 15:16 Izrael povećava svoju prednost i mirno privodi set u svoju korist. U četvrtom setu Izraelci od početka nameću svoj ritam igre. Učinkovitiji su u napadu i bloku. Izbornik Igor Šimunčić izmjenama pokušava osvježiti ekipu i poremetiti ritam igre Izraelaca, ali ne dobiva pozitivan odgovor svoje ekipe te utakmica odlazi u peti set.

Peti set je uvijek rulet, set nakon kojeg nema popravka. Od početka se igra poen za poen. Hrvatska ne popušta i traži svoju pobjedu. Prvo odvajanje na dva poena razlike je na 12:10, te potom 13:11 za hrvatsku reprezentaciju. Nažalost istog razmišljanja je i reprezentacija Izraela i  u završnici petog seta igra koncentriranije, te dobiva utakmicu osvojivši peti set 18:16.

Sutra nas očekuje utakmica s domaćinom Slovačkom u 18:00 sati. Ta utakmica je vrlo važna jer bi nas eventualna pobjeda još uvijek držala u utrci za prolaz na Europsko prvenstvo.