Hrvatska uzela set Bugarskoj

Objavljeno: Subota, 30 Srpanj 2016 23:43 Autor:
Nakon jučerašnje dobre igre protiv reprezentacije Italije, Hrvatska ne otvara dobro utakmicu protiv Bugarske. Prijem je lošiji, što onemogućuje igrače da rade izravne poene nakon prijema servisa. Bugari iskorištavaju svaku priliku koja im je dana u kontra napadu, radeći tako veliku razliku u poenima. Set odlazi na stranu reprezentacije Bugarske rezultatom 17:25.

Nakon početnog šoka od gubitka prvog seta Hrvatska kreće sa svojom igrom, pokazujući emocije i boreći se za svaki poen do kraja. Petar Đirlić (19 poena) zajedno s kapetanom Filipom Šestanom (11poena) vode ekipu, te iako prijem još uvijek nije stabilan rade izravne poene u napadu. 1:1 je u setovima.

Treći set je ponovno neka druga Hrvatska na terenu. Od početka se ne igra dobro, nedovoljno je to snažno u napadu, i nema igrača koji će preuzeti odgovornost. Bugarska drži koncentraciju i u trenucima kada Hrvatska pred kraj seta bolje igra i nadomak je promjene. Izbornik Marin Ivanić uvođenjem drugog tehničara Petra Višića pokušava promijeniti nešto, ali prekasno je. Četvrti set ne donosi ništa novo u tijeku igre.Bugarska ponovno vodi od početka  uspješno se braneći od svih pokušaja Hrvatske da utakmicu odvede u peti set.

Marino Marelić: "Ovo nam je četvrta utakmica u četiri dana i umor je veliki. Zbog toga dolazi do pada koncentracije u određenim djelovima utakmice. Bugarska je manje griješila, i kod naših padova u koncentraciji radila serije poena, što je kasnije bilo teško stići."

Izvor: HOS