Hrvatske juniorke u dodatnim će kvalifikacijama tražiti put do EP

Objavljeno: Nedjelja, 27 Travanj 2014 23:59 Autor:
Hrvatske juniorke u dodatnim će kvalifikacijama tražiti put do EP Foto: cev.lu

U posljednoj utakmici rovinjskog turnira, pred odličnom publikom u dvorani Gimnazije hrvatske su juniorke poražene od reprezentacije Turske 0:3 (27:29, 16:25, 17:25).

Ovim porazom Hrvatice završavaju turnir kao drugoplasirane, odnosno prolaz do Europskog prvenstva morat će tražiti kroz dodatne kvalifikacije.
Odlučno su u posljednji meč turnira koji se u Rovinju igra za plasman na EP ušle i naše juniorke, ali i Turkinje. Poen za poen igra se do 8:8 kada Vedrana Jakšetić dolazi na servis i počinje mučiti tursku obranu što uz odličan blok Kulić – Čolak – Jularić donoi razliku od +5. Turska strana uspijeva izjednačiti na 18:18 i igra se ponovno vraća na poen za poen. Sve do 27:27 kada Turska zahaljujući greškama hrvatske obrane osvaja dva poena i set, 27:29.

U drugi set Turska kreće sa +3 i nastavljaju povećavati razliku. Kod 4:14 Goran Jovanović time outom pokušava probuditi svoju ekipu. Situaciju ponovno malo popravljaju servisi Jakšetić, no iskusna turska ekipa koristi pad koncentracije naših djevojaka za osvajanje još jednog seta (16:25).

Nošene bučnom publikom hrvatske se reprezentativke vraćaju u igru. Ali, turska strana ponovno radi seriju 13:20 odlučna završiti utakmicu. Odličnim napadima završavaju set sa 17:25 i šalju naše djevojke u dodatne kvalifikacije.

- Došle smo ovdje po prvo mjesto. Od početka je naš cilj bio Europsko prvenstvo. Do njega smo išle korak po korak. Znale smo da će Hrvatice biti naše najteže protivnice i pripremale smo se za to. Igrale smo savršeno i jako smo sretne - izjavila je kapetanica turske ekipe Arelya Karasoy.

Naša Lena Burilo pak ne dvoji da je i hrvatskoj ekipi mjesto na Europskom prvenstvu.
- Znale smo da će nas ubijati servisom, znale smo da će utakmica biti teška. Nismo bile na visini zadatka, ali svakako možemo izboriti EP kroz dodatne kvalifikacije.

HOU