Hrvatske juniorke uskoro čekaju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Objavljeno: Utorak, 14 Listopad 2014 14:54 Autor:

Održano je izvlačenje skupina za prvi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo U20 u ženskoj konkurenciji. Hrvatske juniorke izvukle su tešku skupinu, igrati će početkom iduće godine na turniru u Estoniji. Osim reprezentacije zemlje domaćina, protivnici će im biti Turska i Grčka.

- Skupina nam je izuzetno teška, Turska, Grčka i Estonija biti će nam protivnici. Turska je definitivno favorit skupine, igrali smo protiv njih već, i morati ćemo se dobro potruditi da ih pobjedimo. Grčka nas je dobila u Šicarskoj u trećem krugu kvalifikacija za EP, no tamo smo po mom sudu bili bolji. Jednostavno smo se uplašili pobjede, vrijeme je da se dokažemo i počnemo pobjeđivati jake ekipe. Siguran sam da naša reprezentacija to može - kvalifikacije za SP najavio je izbornik ženske juniorske reprezentacije Goran Jovanović.

Sami turnir održati će se od 8.-11. siječnja iduće godine u Estoniji. Drugi krug kvalifikacija za SP na programu je u svibnju iduće godine. Nastup na njemu izboriti će pet pobjednika turnira prvoga kruga, te najbolji drugi. Priključiti će se europski prvak Srbija i doprvak Slovenija. Dakle, osam reprezentacija naći će se u drugom krugu, gdje će biti podijeljene u dvije skupine. Pobjednici skupina će na SP, čije mjesto i vrijeme održavanja još nije poznato. Odluka bi trebala biti donesena uskoro. 

- Ove godine skoro sve djevojke su u startnim šestorkama u svojim klubovima, stoga se veselim ponovnom okupljanju i nadolazećem turniru. Do sada to nije bio slučaj, što nas je koštalo plasmana na EP, sada bi trebali biti igrački iskusniji. Imamo odličnu radnu atmosferu unutar ekipe, sve su djevojke uložile jako puno truda i vremena za reprezentaciju u 2014 godini, tražili smo puno od njih na pripremama, posložili smo sustav igre što do sada nije bio slučaj ,pa sam stoga izuzetno ponosan na sve njih i na naš stručni stožer. Istina, izostao je rezultat, kao odlazak na Europsko prvenstvo, i sa time nikako ne mogu biti zadovoljan, no to nam je sada motiv za nastavak daljnjeg rada - zaključio je Jovanović.