Hrvatske odbojkašice saznale protivnice na Europskom prvenstvu u Nizozemskoj i Belgiji

Objavljeno: Srijeda, 12 Studeni 2014 17:04 Autor:
Hrvatske odbojkašice saznale protivnice na Europskom prvenstvu u Nizozemskoj i Belgiji Foto: cev.lu
Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija sljedeće godine u mjesecu rujnu nastupit će na Europskom prvenstvu. Na danas održanom ždrijebu, saznale su i protivnice u prvoj fazi natjecanja...

Hrvatska će na Europskom prvenstvu za odbojkašice igrati u skupini C, a protivnice će joj biti reprezentacije Rusije, Bugarske te bolji iz dvoboja kvalifikacija između Ukrajine i Bjelorusije.

Ždrijeb je tako u skupinu uz Hrvatsku smjestio i dvije reprezentacije sudionice ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

Rusija brani naslov europskih prvakinja, a na Svjetskom prvenstvu ove godine zauzela je peto mjesto u društvu Dominikanske Republike. Na SP-u ždrijeb nije spajao Hrvatsku i Rusiju.

Isto tako i Bugarska je bila na Svjetskom prvenstvu i nije igrala protiv Hrvatske. Bugarke su završile na diobi 11. mjesta, a od Rusije su poražene 3:1.

Na Svjetskom prvenstvu nisu bile reprezentacije Ukrajine i Bjelorusije, a one će tek u međusobnom dvoboju odlučiti koja će od njih putovati u Nizozemsku i Belgiju.

U skupini A igrat će Nizozemska, Italija, Poljska i bolji iz dvoboja Francuske i Slovenije. U skupini B nalaze se Belgija, Turska, Mađarska te bolji iz dvoboja Azerbajdžana i Slovačke dok će u skupini D igrati Srbija, Njemačka, Rumunjska i Češka.

Europsko prvenstvo odigravat će se u rujnu sljedeće godine.

Sastav skupina:

Skupina A: Nizozemska, Italija, Poljska, Francuska/Slovenija

Skupina B: Belgija, Turska, Mađarska, Azerbajdžan/Slovačka

Skupina C: Rusija, Hrvatska; Bugarska, Ukrajina/Bjelorusija

Skupina D: Srbija, Njemačka, Rumunjska, Češka

Autor: Mihaela Bradovski