Hrvatske selekcije izravno u drugi kvalifikacijski krug za EP!

Objavljeno: Nedjelja, 20 Listopad 2013 13:46 Autor:
Dobro vijesti stigle su u petak iz CEV-a! Temeljem izvanrednog rezultatskog iskoraka u 2013., sve hrvatske reprezentacije u idućem kvalifikacijskom ciklusu za europska prvenstva ulaze u natjecanje tek u drugom krugu.

Odnosi se to na naše seniore, juniore (U20) i juniorke (U19), dok su seniorke, kao što smo već pisali, osigurale izravni plasman na Europsko prvenstvo 2015. u Nizozemskoj i Belgiji. Suparnike u kvalifikacijama u za sljedeća kontinentalna natjecanja naše će reprezentacije saznati 26. listopada na ždrijebu u Luxembourgu.

Najveći napredak na europskim ljestvicama postigli su seniori pod vodstvom izbornika Igora Šimunčića. Zahvaljujući ponajprije fantastičnom drugom mjestu u Europskoj ligi, ali i ostalim rezultatima, hrvatski su odbojkaši napredovali za sedam pozicija na ljestvici CEV-a i trenutačno su na 18. mjesto. Dakako, osim izravnog ulaska u drugi kvalifikacijski krug, Šimunčićevoj selekciji to jamči i lakši ždrijeb u spomenutoj fazi natjecanja koja počinje krajem svibnja 2014. Završnica EP-a igra se 2015. godine u Bugarskoj i Italiji.

Reprezentacija juniora (U20) plasman na Europsko prvenstvo 2014. u  Slovačkoj i Češkoj tražit će u drugom kvalifikacijskom krugu koji je na rasporedu krajem travnja sljedeće godine. Juniorke (U19) će u isto vrijeme u istoj kvalifikacijskoj fazi igrati za proboj u završnicu europske smotre u kolovozu 2014. u Finskoj i Estoniji.

Kliknite ovdje da biste pronašli europske ljestvice u sve četiri kategorije.

HOU