Hrvatski juniori sa 3:0 slavili protiv Crne Gore u Ankari

Objavljeno: Nedjelja, 27 Travanj 2014 23:47 Autor:
Hrvatski juniori sa 3:0 slavili protiv Crne Gore u Ankari Foto: cev.lu

Posljednju utakmicu kvalifikacijskog turnira skupine G za plasman na Europsko prvenstvo hrvatska juniorska reprezentacija završila je pobjedom protiv Crne Gore. Uvjerljivo, sa 3:0 (25:19, 25:15, 25:19) naši juniori ostavili su si vrlo mali prostor za plasman na smotru Starog kontinenta.

Nakon dva poraza u Ankari, izabranici Milorada Krunića odlučno su ušli u posljednju utakmicu i nisu ostavili Crnoj Gori prostora za ikakva iznenađenja. Sve se posložilo, od servisa, prijema, bloka do napada. Turnir su završili na trećem mjestu skupine G. Ukoliko budu najbolji treći od svih skupina postoje šanse da igraju dodatne kvalifikacije.

Najučinkovitiji igrač utakmice Filip Šestan utiske s utakmice sažeo je u nekoliko rečenica:
- Kvaliteta Crne Gore je dosta slabija od Turske i Njemačke te smo s njima puno lakše igrali nego sa spomenutim reprezentacijama. Spremno smo ušli u utakmicu, a nakon polovice prvog seta ubacili smo u višu brzinu te nismo dali Crnoj Gori da se približi.

Najbolje servise protiv Crne Gore plasirao je Petar Đirlić.
- Iako nismo imali šanse da prođemo direktno na EP zbog dva poraza pristupili smo utakmici ozbiljno. Utakmici je presudio bolji napad i jači servis s naše strane. Ovaj turnir smo mogli bolje odigrat s obzirom na naše kvalitete koje nismo iskoristili.

HOU