Hrvatski odbojkaš Bojan Mirković otvorio klub u Singapuru Hrvatski odbojkaš Bojan Mirković otvorio klub u Singapuru

Objavljeno: Četvrtak, 12 Studeni 2015 23:53 Autor:

Hrvatski odbojkaš Bojan Mirković oduvijek je bio pustolovnog duha. No, da će u dalekom Singapuru otvoriti vlastiti odbojkaški klub, vjerojatno ni on sam nije sanjao. Priča se zakotrljala prošle godine...

- Nakon prošlogodišnjeg rada u American Volleyball Academy i stjecanja ugleda u Singapuru, ukazala se prilika za učiniti korak naprijed. Zahvaljujući kontaktima po Aziji, počeo sam raditi kao instruktor na Filipinima i u Singapuru, tako da je sve to ubrzalo odluku za otvaranjem i pokretanjem vlastitog odbojkaškog programa unutar International Volleyball Club (IVC).
Danas, Bojan s osmjehom priča o izazovu u koji se upustio i kaže:
- Pokretanje bilo kakvog biznisa je teško, no kada dodate činjenicu da ste stranac u jednoj od najskupljih zemalja u svijetu sa strogo posloženom procedurom - onda to zaista predstvalja veliki izazov. Uložio sam mnogo truda, vremena i novaca, ali već nakon nekoliko tjedana rada pokazalo se kako je to bio pravi potez.

Kakvi su uvjeti za rad?
Za potrebe kluba zakupio sam dvoranu prestižnog Swiss country cluba, gdje nam osim nove i klimatizirane dvorane na raspolaganju stoji  bazen, restorani, teretana...

A ponuda?
- IVC je počeo s radom krajem listopada  i za sada klub ima dvije ženske ekipe. Izuzev klupske odbojkaške sezone nudit će i i privatne satove, izobrazbu trenera, te odbojkaške kampove. Prvi je zakazn već za 5. i 6. prosinca kad nam kao gost dolazi dugogodišnja hrvatska reprezentativka Antonija Kaleb. Ravnam se po kalendaru međunarodnih škola obzirom da već sada surađujem sa američkom, švicarskom, kanadskom, njemačkom i japanskom školom.

Pothat zaista zvuči dojmljivo, a Bojan zaraznim optimizmom. S razlogom.
- Za sada se uloženo vraća, iako i nije sve u novcu. Sama činjenica da posjedujete vlastit klub u ovakvoj zemlji je velika privilegija i zadovoljstvo.

HOU