Hrvatski odbojkaši krenuli u Ludwigsburg na kvalifikacije za SP

Objavljeno: Četvrtak, 02 Siječanj 2014 01:14 Autor:

Prvog dana 2014. godine hrvatska odbojkaška reprezentacija otputovala je u njemački grad Ludwigsburg, nedaleko od Stuttgarta, gdje će od 3. do 5. siječnja na kvalifikacijskom turniru skupine K tražiti plasman na Svjetsko prvenstvo 2014.

Hrvatski odbojkaši, podsjetimo, igraju protiv Njemačke, Turske i Estonije, a na završnicu SP-a u rujnu Poljskoj plasirat će se pet pobjednika kvalifikacijskih skupina i najbolja drugoplasirana reprezentacija.
Nakon šestodnevnih priprema u rovinjskom hotelu Park, izbornik Igor Šimunčić na natjecanje je poveo sljedećih 12 odbojkaša: Tsimafei Zhukouski, Matija Sabljak, Danijel Galić, Igor Omrčen, Ivan Raič, Šime Vulin, Sven Šarčević, Ivan Ćosić, Toni Kovačević, Fran Peterlin, Anđelko Ćuk, Mario Močić.
U stručnom su stožeru: Milorad Krunić (trener), Bruno Šooš (liječnik) Srđan Crnojački (fizioterapeut), Vladimir Popov (statističar) i Melita Lochert (team managerica i glasnogovornica HOU-a).
Prvu utakmicu na turniru u Ludwigsburgu Hrvatska igra u petak u 15:30 protiv Njemačke. U subotu je na rasporedu dvoboj protiv Turske u 20:00, a u nedjelju u 14:00 hrvatski odbojkaši igraju protiv Estonije.

HOU