Hrvatski predstavnici saznali protivnike u CEV i Challenge kupu

Objavljeno: Petak, 08 Lipanj 2012 17:43 Autor:

Danas je održan ždrijeb u muškoj i ženskoj konkurenciji za CEV kup i Challenge kup za iduću sezonu. U ždrijebu su se našli i hrvatski klubovi koji su saznali svoje prve protivnike...

Odbojkaška sezona tek je nedavno završila, a već su poznati parovi prvih kola CEV kupa i Challenge kupa u obje konkurencije. Nekoliko hrvatskih klubova se također našlo u ždrijebu te je poznato protiv koga će otvoriti europsku sezonu.

U konkurenciji odbojkašica u CEV kupu ŽOK Split 1700 kreće protiv Rumunjki Stilinte iz Bacaua, a ukoliko uspješno prođu ovu prepreku igrat će protiv boljeg iz susreta ŽOK Rijeka i Volley Köniz iz Švicarske što daje mogući hrvatski dvoboj već u drugom kolu. Prvi susreti na rasporedu su od 23. do 25. listopada, a uzvrati su tjedan dana kasnije.

Odbojkaši kreću u istom terminu, a Mladost Marina Kaštela natjecanje otvara protiv ciparskog Anorthosisa. Već drugo kolo za Kaštelane donosi dosta teži dvoboj i to protiv boljeg iz dvoboja slovačkog Chemesa i grčkog Pamvohaikosa.

U Challenge kupu u konkurenciji odbojkašica nemamo predstavnika dok u konkurenciji odbojkaša svoje mjesto u ždrijebu ima Rovinj koji u natjecanje kreće od drugog kola. Tamo će igrati protiv boljeg iz susreta danskog Getoftea i bjeloruskog Komunalnika iz Grodna.

Autor: Branimir Korać