Hrvatski stroj nezaustavljiv

Objavljeno: Nedjelja, 18 Svi 2014 21:04 Autor:
EP sve bliže EP sve bliže foto: HOU

Hrvatski odbojkaši ponovno su bili uspješni u Podgorici. Ovoga puta su svladali Rumunjsku rezultatom 3-1 (22-25 26-24 25-20 25-16) i na taj način prenijeli maksimalnih 9 bodova u sljedeći krug.

Nakon što su prvoga dana uvjerljivo svladali ekipu Nizozemske 3-0, a zatim i drugoga dana ekipu Crne Gore rezultatom 3-1, isto su to naši odbojkaši ponovili i danas. Rumunjska je pala možda i teže nego što se očekivalo, ali ipak najvažnija su nova tri boda.

Prvu dionicu su Rumunji dobili rezultatom 25-22, a u drugom setu se vodila velika borba gdje su naši odbojkaši prokockali 2 vezane set lopte pri rezultatu 24-22. Na kraju su osvojili drugi set rezultatom 26-24, a preostala dva seta su zaista bila jednosmjerna ulica.

Igor Omrčen je i treći dan proglašen za igrača utakmice, a danas je upisao 23 poena. Isto tako je proglašen i za najboljeg igrača na servisu s upisana 4 asa, a upisao je i 4 bloka. Peterlin je upisao 15 poena, od toga 2 asa. Nikako ne smijemo izostaviti tehničara Zhukouskog koji je također upisao 2 asa i odigrao odličnu utakmicu, a ni Galića koji je upisao 11 poena, od toga također 2 asa.

-Treći je dan turnira i vidjelo se da su rezerve pri kraju. Razmak od jučerašnje do današnje utakmice bio je previše kratak za normalnu regeneraciju, ali utakmicu smo uspjeli prelomiti u drugom setu. Psihologija je odigrala svoje, a nakon toga bilo je jasno da smo tehnički bolji - zadovoljno je komentirao Igor Šimunčić za HOU.

- Bilo je zamora u igri. U prvom setu su nas zaista napali sa servisima, a mi smo se povukli. No, u ostalim setovima smo napravili što je trebalo. Mlada smo ekipa i još imamo prostora za napredak - smatra Danijel Galić, dok Fran Peterlin očekuje potporu publike na turniru u Zagrebu, kako prenosi HOU.

Hrvatska prenosi maksimalnih 9 bodova u idući krug koji je se igra u Zagrebu u Domu odbojke sljedećega vikenda i ovim putem pozivamo sve ljubitelje odbojke da pruže podršku našim odbojkašima koji nas u posljednje vrijeme impresioniraju svojim igrama i rezultatima. Prilika je zaista ogromna zauzeti prvo mjesto u skupini i izravno se kvalificirati na Europsko prvenstvo, tim više što su Nizozemci danas izgubili od Crne Gore 3-2 i uzeli svega 1 bod.

Sljedeća utakmica je na rasporedu u petak, 23.5. u 17:00 sati kada naši odbojkaši dočekuju Rumunjsku.


1. Hrvatska 9 bodova
2. Nizozemska 4 boda
3. Crna Gora 3 boda
4. Rumunjska 2 boda

 

Autor: Mario Šalinger