I kadeti 'stopama' juniora!

Objavljeno: Petak, 08 Lipanj 2012 13:19 Autor:
Foto: VOX Foto: VOX

Toliko se toga pomalo možda i nezamjetno u posljednjih nekoliko godina okrenulo na sportskoj karti u životu Krševanova grada. Naročito kada se radi o nižim dobnim uzrastima. Ne tako davno u tom su natjecateljskom segmentu, ne samo lokalno nego i na daleko širim prostorima, dominirali košarkaši koji danas u istim generacijama, čak u pojedinim skupinama i 'debelo', kaskaju za vršnjacima iz Splita i Zagreba. No, to je trenutno pak na žalost duga priča i na sreću neka druga tema. Nasuprot spomenutima medalje i pehare na regionalnim i državnim prvenstvima redovito kući donose atletičari, šahisti, nogometaši, gimnastičari, plivači, a ponajviše u zadnjim sezonama članovi i članice OK Zadar. Netom tako što su koncem mjeseca travnja na Višnjiku naslov najboljih u Dalmaciji ponijeli nešto stariji juniori, prije koji dan su se identičnom titulom 'okitili' i kadeti odbojkaškog kluba. Na turniru u Kaštel Gomilici doslovno su se 'prošetali' nadmetanjem i bez izgubljenog seta uzeli pobjednički pokal.

- Potopili smo ih, ha-ha. Potpuno zasluženo smo slavili, imamo izuzetno perspektivan sastav i usuđujem se kazati da u Hrvatskoj spada među dva ili tri najjača i najnadarenija. Prognoziram kako će uz nužnu potporu i nastave li kao sada biti izrazito jaka i moćna seniorska ekipa – naglašava trener Antonio Surać. Plavi su na PD najprije više nego uvjerljivo s 3-0 (25-7, 25-8, 25-19) dobili susjede iz Šibenika, da bi onda u odlučujućem susretu maksimalnim rezultatom, 3-0 (25-20, 25-18, 25-17), svladali i poletarce domaćina, Mladost Marinu Kaštela.

- Pred njima je lijepa budućnost, no ne smiju se umisliti, tek im slijedi dosta 'ispita'. Nije često puta u toj osjetljivoj dobi dobro nikoga izdvajati, no napose u momčadi nevjerojatnim taletom 'iskače' Filip Šestan. I tu je također bio 'klasa iznad'. Reprezentativac je i standardan u našoj prvoj ekipi, ali i za njega vrijedi pravilo da bez dodatnog truda i konstantnog rada potencijal ne znači apsolutno ništa. Normalno, značajan doprinos uspjehu dala je kompletna ekipa  – zaključuje i šef strčnog stožera kolektiva s Banine Marin Masnić predviđajući malim prvacima kolajnu i na PH.

- Državno prvenstvo je u Osijeku od 15. do 17. lipnja. Realna je neka medalja. Nebitno koja. Međutim, nema imperativa – poručuje optimistično i trevezno kormilar.

Momčad

Kadetsku ekipu OK Zadar u Kaštelima činili su: Filip Šestan, Tomislav Karamarko, Mislav Lučić, Karlo Buterin, Toni Žorić, Josip Jurinić, Mateo Kvartuč, Antonio Parić, Luka Baričić i Vice Viduka.

Rezultati i plasman

Mladost MK - Šibenik 3-0, Šibenik - Zadar 0-3, Zadar - Mladost MK 3-0. Poredak: 1. Zadar 6, 2. Mladost MK 3, 3. Šibenik 0 bodova.

Klub i PH

U lipnju je na rasporedu državno prvenstvo kadetima i juniorima kluba. Prvi su lani bili srebrni, ove godine opet 'pucaju' na odličja. Drugi su prošle sezone ispali u regionalnim kvalifikacijama, sada se također i opravdano nadaju kolajnama. Na žalost, nema cura. Financijska situacija uplela se u rad kolektiva pa su djevojke ispale 'kolateralna' žrtva. Nisu putovale na dalmatinski turnir u Dubrovnik, neće najvjerojatnije niti na PH...

Autor: Pero Livajić