I nakon četiri kola s maksimalnim učinkom

Objavljeno: Ponedjeljak, 02 Studeni 2015 17:23 Autor:

Nakon četiri utakmice, odbojkašice Osijeka 06 imaju maksimalan bodovni učinak u Skupini II Prve hrvatske lige. No, jedna promjena ipak se dogodila, izgubljen je prvi set u prvenstvu i to u derbiju protiv Drenove koja je u Gradskom vrtu bila dostojan suparnik.

Sastav iz Rijeke natjerao je domaćina na maksimalan angažman koji je na kraju uz manje probleme rezultirao i vrijednom pobjedom. Da će biti teško, pokazao je početak dvoboja, koji Drenova otvara s 0:5, potom i 2:8, ali ubrzo smo na parketu gledali Osječanke u očekivanom izdanju. Nastavak prvog seta bio je furiozan, gošće su osvojile svega 16 poena, a ista sudbina prijetila im je i u drugoj dionici. No, Osječanke su uspjele same sebi otežati posao, jer vodstvo od 20:14 nije bilo dostatno za 2:0 u setovima. Drenova se vratila i iskoristila drugu set-loptu za izjednačenje.

- Znali smo da put do novih bodova neće biti lagan, jer Drenova je stigla također s tri pobjede na kontu. Da smo dobile drugi set, koji smo morale, vjerojatno bi se izbjegla kasnija neizvjesnost. Peti set je bio na vidiku, ali smo u četvrtom setu uspjele zaključiti utakmicu i izvući se iz teške situacije - kaže Katarina Pavičić, koja je sa suigračicama uspjela iščupati tri boda.

Nakon dominacije u trećem setu, u četvrtom je sve išlo na mlin gošći. Imale su pet poena prednosti (11:16), a što je još važnije i dvije lopte za peti set (22:24) i najmanje bod. Loša vijest za njih bio je dolazak na servis Antonije Volmut, koja je na drugu set-loptu pogodila as, a potom je blok napravio svoje i Drenova se kući vratila praznih ruku.

Autor: N. Benčina, Glas Slavonije