I odbojkaši i odbojkašice opet napredovali na ljestvicama FIVB-a!

Objavljeno: Petak, 31 Siječanj 2014 20:26 Autor:
Obje hrvatske seniorske reprezentacije bitno su napredovale na novim ljestvicama Međunarodnog odbojkaškog saveza (FIVB) što pokazuje da je 2013. bila izuzetno uspješna za hrvatsku odbojku!

Siječanjski renking pokazuje da su hrvatske odbojkašice napredovale za sedam mjesta i sada su na 24. poziciji, dok su najbolji hrvatski odbojkaši u odnosu na listopad prošle godine bolji za osam pozicija i smješteni su na 52. mjesto. Više o FIVB-ovim ljestvicama reprezentacija pronađite ovdje

Ženska je reprezentacija od ovog mjeseca pozicionirana između Kazahstana i Češke s odličnim izgledima da se do kraja godine dobrim rezultatima u World Grand Prixu i Svjetskom prvenstvu probije u svjetski Top 10. Muška nacionalna selekcija svoj plasman dijeli s još devet reprezentacija.
Napredak od četiri mjesta Hrvatska je postigla i na ljestvici kombiniranih selekcija juniorki i kadetkinja i trenutačno s još 15 nacionalnih ekipa dijeli 48. mjesto. Hrvatski juniori i kadeti pali su za jedno mjesto i sada su na 60. mjestu zajedno s još 13 mahom europskih reprezentacija.

HOU