I treći put u ovome mjesecu mladostašice bolje od Vinkovčanki

Objavljeno: Ponedjeljak, 23 Studeni 2015 09:01 Autor:

I treći ogled seniorki Mladosti s Vinkovčankama u nešto više od dva tjedna pripao je Zagrepčankama. Na prvenstvenom gostovanju u gradu na Bosutu (7. kolo) igračice Ede Kleina slavile su sa 3-0 (25-21, 25-16, 25-12).

Kao i u prošlom, zagrebačkom dvoboju (uzvrat Kupa), Vinkovčanke su startale vrlo motivirano i borbeno, ali to ih je držalo samo do sredine drugoga seta. Nakon što se Mladost odlijepila na 10-15, domaćima nije bilo povratka. I sredinom trećeg seta uslijedila je lavina gostujućih poena koja se nije zaustavila do kraja utakmice. Točnije, domaći sastav dotukla je fantastična servis-serija Luane Božić koja je na crtu početnog udarca stigla pri omjeru 15-12 za Mladost.

- Imamo tri teške utakmice u tjedan dana i dobro je započeti ga uvjerljivom pobjedom. Vinkovčanke su i u ovoj utakmici bile dobre sve dok ih nismo slomili sredinom drugog seta. Učinili smo to čvrstom igrom, znači - dobrim napadom, prijamom i dizanjem, ali kvalitetno smo i servirali. Ohrabrujuća igra i pobjeda uoči utakmice s Mađaricama u srijedu - rekao je trener Mladosti Edo Klein.

MLADOSTAŠICE U VINKOVCIMA: Čulo, Perić, Cvetnić, Mlinar, Božičević (L), Lukić, Božić, Vrbanc, Jurišić, Strunjak, Vugec. TRENER: Edo Klein

Već u utorak odbojkašice Mladosti putuju u Mađarsku na uzvrat Challenge kupa, gdje love dva osvojena seta ili “zlatni set” - u slučaju poraza 3-0 ili 3-1.