Iako je koštala živaca, ovakva pobjeda još je slađa

Objavljeno: Subota, 18 Travanj 2015 23:42 Autor:

U veličanstvenoj atmosferi odbojkašice Poreča nisu ostale dužne nijednom od 800 gledatelja koliko ih je bilo na tribinama Velog Jože. Pobjeda je „koštala“ nešto živaca, ali Porečanke su sada na korak do zaokruživanja „bajke“ – naslova prvaka Hrvatske.

Krenulo je žestokom borbom, poen za poen, sve do 7:7 nakon čega Zagrepčanke nižu dva uzastopna. Nakon novog „vala“ borbe, prvi put gošće imaju +3 na 13:16, a u tom trenutku trener Stojaković uzima prvi timeout. Slijede dvije loše obrambene reakcije i Mladost je imala osjetnih 13:18. No, borbene Porečanke vraćaju se na 20:22. Nedugo zatim uslijedio je dugi poen nakon kojeg je vodstvo gošći minimalno, bilo je 22:23. Slijedeći poen bio je jedan od ljepših, najprije sjajna obrana Sain, nakon toga porečki blok, a onda uigrana kombinacija za Račić koja „para“ njihov blok za egal. Set je okončan dramom. Na 29:29 najprije Levak blokom donosi poen Porečankama, a onda Burilo, nakon što je nekoliko napada „nije išlo“, lagano prebacuje blok Zagrepčanki za 1:0.

U drugom setu domaće su povele 3:0, ali nije dugo trebalo gošćama da se konsolidiraju i preokrenu na 3:5. Bilo je i 5:8, ali uspjele su „izravnati“ to uporne Stojakovićeve djevojke. Fantastičnom obranom „uzele“ su poen za 9:10, a onda na krilima toga stigle do 13:10. No, gošće dolaze do egala, a onda se „poen za poen“ igra do 18:18 kada Mladost odlaze u osjetnu prednost s četiri uzastopna. Iz privremene letargije probudila je domaće Burilo lukavim poenom za 19:22, ali bio je to tek „labuđi pjev“ domaćih, barem što se tog seta tiče.

Sjajno, sa 5:1, ulaze domaće u treći set. Raznovrsnim napadom u kojem su najopasnije bile Burilo i Račić te pokretljivom obranom Porečanke su vrlo brzo stigle do 12:4. Igra u tom setu Zagrepčanke je dovela do tolike nervoze da su posljednjih nekoliko poena gotovo darovale Porečankama. Jednostavno, na ono što su domaće pokazale u trećem setu, Mladost nije imala odgovor.

U četvrti set djevojke Ede Kleina ulaze rastrčano i agresivno pa brzo imaju 3:7. Nije im to dugo trajalo, jer su domaće smirile svoje akcije te stigle u egal na 12:12, ponovno nakon prebacivanja bloka od strane Burilo. Odmaknule se gošće ponovno na 12:15, ali ne daju se Porečanke pa stižu na 19:20, asom Jakšetić. Ipak, tada na servis stiže Sušić kod gostiju i Zagrepčanke poravnavaju na 2:2 u setovima.

Koncentrirano su Stojakovićeve djevojke ušle u odlučujući set, a posebno je dojmio blok Račić i Levak za 2:1 nakon kojeg su „odjurile“ na 7:3. Klein je odlučio tu pozvati timeout, no nije mu mnogo pomoglo jer su Porečanke, na krilima i servisu Levak, stigle do 11:6. Publika je pomogla bodrenjem, i Mladost je i drugi puta u četiri dana „pala“.

I HŽOL – PLAY OFF FINALE
/2. utakmica/
ŽOK POREČ-HAOK MLADOST 3:2
(31:29, 21:25, 25:12, 20:25, )  


POREČ: SD „Veli Jože“ GLEDATELJA: 800
SUCI: Bojan BRLAS (Rijeka) i Milan RAJKOVIĆ (Rijeka)
DELEGAT: Roland FERENČIĆ (Pazin)

ŽOK POREČ: Ćosić, Novosel, Sain (L), Zahirović (L), Levak, Duspara, Račić, Burilo, Jakšetić, Rupčić, Žužić, Sliško
TRENER: Miodrag STOJAKOVIĆ

HAOK MLADOST: Čulo, Perić, Josipović, Juralić, Luketić, Sušić, Božičević (L), Deak, Vugec, Uzelac, Žmire, Jurišić
TRENER: Edo KLEIN

Autor: Elvis Uravić/istrasport.eu