Igor Lovrinov više nije trener odbojkašica Rijeke

Objavljeno: Nedjelja, 29 Rujan 2013 19:57 Autor:
Igor Lovrinov Igor Lovrinov Foto: cev.lu
Igor Lovrinov više nije trener odbojkašica Rijeke. Najtrofejniji riječki trener odlučio je tu ulogu prepustiti Krešimiru Juriću, koji je do sada obavljao ulogu pomoćnika i koji je vodio ekipu na pripremama dok je Lovrinov vodio reprezentaciju u Njemačkoj na Europskom prvenstvu. Lovrinov će preuzeti ulogu prvog čovjeka stručnog stožera koji će nesumnjivo pomoći kada zatreba i u trenerskom dijelu.

- Ostajem na mjestu šefa struke, posvetit ću se organizaciji u mlađim kaetgeorijama i pokušati podignuti taj segment na viši nivo. Krešimiru Juriću sam na usluzi, već sam počeo raditi individulano s nekim mlađim igračicama i to će biti moj dio posla, rekao je Igor Lovrinov.

- Ne razmišljamo o trofejima, razmišljamo o tome da pokušamo ostati u ligi. Vidjet ćemo što će biti u zimskom prijelaznom roku, možda se tada nešto pojačamo. U ovom trenutku je završio prijelazni rok. Svi klubovi će vidjeti svoju priliku ove sezone kada nas nema, imaju na to legitimno pravo, mi više nismo konkurentni, barem ne u ovom trenutku, rekao je Lovrinov.

Iako nakon europske smotre nije htio pretjerano otkrivati, očito je bilo da je kod trofejnog riječkog trenera došlo do zamora materijala i da odmor od nekoliko tjedana nije dovoljan za oporavak. U pitanju je i ostanak na poziciji izbornika hrvatske reprezentacije budući da je Lovrinov nezadovoljan odnosom Saveza.

Lovrinov je napravio jako puno za riječku odbojku proteklih godina, od silnih trofeja treba istaknuti osvajanje Interlige i plasman među 12 ekipa u Ligi prvaka. Trofeje u prvenstvu i Kupu praktički više nitko ni ne broji.

- Dok ne riješimo neke stvari status je upitan, pokušat ćemo dogovoriti u što kraćem roku neko rješenje da nastavimo suradnju, ustvrdio je Lovrinov.

Iako je svake godine situacija bila sve lošija i lošija, Rijeka je uvijek pronašla rješenja za igračku križaljku, igračice su iz svih dijelova Hrvatske bile voljne doći igrati u redove hrvatskog prvaka. Sponzora i novca nema, dugovi su se nagomilali, a nekoliko ključnih igračica iz prošle sezone napustilo je klub (Brčić, Kalebić, Zdrilić, Pilepić, Došen...). Od igračice koje su bile dio prve postave ostale su Tea Pešut i Tamara Sušić.

Iduća sezona bit će nova prilika dokazivanje mladih snaga iako je iz sezone u sezonu sve teže braniti titulu. Iduća godina bit će i najveći izazov u proteklom desetljeću.

sportcom.hr