II. Okupljanje natjecanja Minivolley-a Valpovštine

Objavljeno: Srijeda, 05 Veljača 2014 17:44 Autor:

U nedjelju, 2. veljače 2014. godine u gradsko-školskoj – valpovačkoj „areni“ odražno je drugo okupljanje u mini odbojci „Minivolley Valpovšitine“. Odigravanje je nastavilo, ali ovaj put u većem broju, pa možemo reći da je da je drugom okupljanju pristupilo petstotinjag djece, odnosno duplo više nego prvi put.

S prvobitna tri kluba, na drugu manifestaciju bilo je prijavljeno čak dvanaest. Mladi su pokazali veliko zanimanje za sport, a njihovi roditelji i prijatelji bodrili su ih, tako da je dvoranom prošlo i oko tisuću navijača; svi ovi podatci dali su ovoj manifestaciji i neslužbeni nastiv prvenstva Slovanije i Baranje. Odražavanje manifestacije je velikom brzinom odijeknulo Slavonijom i Baranjom tako su natjecatelji dolazili i usprkos nepovoljnim vremenskim uvjetima. Nitko ni ne sumnja da će sljedećim natjecanjima pristupiti još veći broj sudionika.

Natjecanje su otvorili najmlađi u kategoriji super mini odbojke, i to na sedam terena na kojima je odigrano 55 utakmica. I tako su redom dolazili i stariji, ovaj put u kategoriji mini odbojke s također 55 utakmica. Ovu etapu natjecanja zaključili su odbojkaši i odbojkašice u kategoriji mlađih kadeta i kadetkinja koji su igrali na tri tereena i odigrali 15 ženskih i 6 muških otakmica. Rezultati svih utakmica dostupni su na mrežnim stranicama ces.hr

Natjecanje ne bi bilo provedivo bez njegova direktora, mag.iur. Ivana Bušića, svih marljivih trenera, ali i organizatora OK Valpovke (koja uključuje i odbojkaše Odbojkaške Akademije Cindori u kojoj treniraju djeca iz Valpova, Belišća te Veliškovaca) uz sportsku udrugu „Centar edukacije si sporta“.

Posebnu zahvalu treba uputiti i svim sponzorima: Draftu, Finish samoposlužnim autopraonicama, Metal Vidakovića, Arbona, medijskim pokroviteljima Valpovština Info i HR Valpovšina, City Bar, Gradska kavana Valpovo, Bistro i pizzeria Art te naravno GALA – čija je lopta bila je i jedina službena kojom su odigravale sve utakmice.

Natjecatelji, navijači, roditelji i treneri su se složili da je riječ o izrazito dobrom načinu providbe natjecanja, a trener MOK Murse kazao nam je: „Ovo je jako lijep turnir i drago mi je da se još netko odvažio pokrenuti tako lijepu stvar.“ Svi se veselimo sljedećem susretu koji je zakazan za 2. ožujka ove godine.

Autor: Marko Šapina