Ilija Matić: Jedva čekamo početak prvenstva

Objavljeno: Nedjelja, 28 Rujan 2014 10:57 Autor:
Odbojkašice Drenove Odbojkašice Drenove
Odbojkašice Drenove pobijedile su ovoga tjedna Kastav, Grobničan i Marčanu, te osigurale plasman u prvo kolo Kupa Hrvatske.

Izabranice Ilije Matića tako su na najbolji mogući način najavile novu sezonu u kojoj će igrati u Drugoj jakosnoj skupini Prve lige.

- Počeli smo trenirati prije šest tjedana, dobro smo radili. Ekipa je spremna za novu sezonu, to se posebice vidjelo u utakmicama protiv Grobničana i Marčane. Relativno smo lako pobijedili obje ekipe s kojima smo lani igrali u Prvoj B ligi, rekao je Ilija Matić, trener Drenove.

Drenova je dovela nekoliko igračica, najzvučnije ime je Tea Pešut koja je proteklih godina nosila dres Rijeke. Sara Barać je pak otišla u Rijeku.

- Tea Pešut je izrazila želju da dođe u Drenovu, jer ima ambicije igrati u inozemstvu, tako da će biti kod nas dok ne pronađe inozemni angažman. Stigla je i Jelena Savić koja je zadnje igrala u Kostreni, te Dora Kovačić i Ira Mavrinac iz Grobničana. Nove igrice su se dobro uklopile, ustvrdio je Matić.

U Drenovi s nestrpljenjem očekuju početak prvenstva. Prvo kolo na rasporedu je 11. listopada.

- Imamo vremena da se spremimo, u uzlaznoj smo putanji. Jedva čekamo početak prvenstva s obzirom da su cure jako motivirane. Sve imaju veliku želju igrati Prvu ligu, vlada odlična atmosfera na treningu. U zadnjih dvadeset utakmica upisali smo samo dva poraza i to oba u pet setova, ustvrdio je Matić.

Drenova ima realne šanse osigurati ostanak u Prvoj ligi iduće sezone.

- Želimo što više napraviti u prvenstvu i s obzirom kako radimo i kakvo je stanje u hrvatskoj odbojci pokušat ćemo ostvariti maksimum, zaključio je Ilija Matić.

Autor: M. Babić