Infarktna utakmica u Kašteli

Objavljeno: Subota, 14 Prosinac 2013 23:03 Autor:
Odigrana je utakmica 11. kola između dvaju europskih predstvanika – OK Marina Kašetele i MOK Murse-Osijeka. Iako je Mursa povela 0-2 u setovima, Kaštelani su se vratili i na kraju slavili u infarktnoj završnici.

Tijekom cijelog prvog seta su Osječani vodili da bi u završnici seta Kaštelani imali prednost od 24-22. Ipak, Mursa se vraća na 24-24, a zatim i vodi 24-25. Kaštelani spašavaju prvu set loptu, ali Mursa osvaja dva poena za redom te uzima set rezultatom 25-27.

U drugom setu također Mursa vodi od samoga početka, ali ovoga puta ne dozvoljavaju Kaštelanima bilo kakav preokret. Na kraju osvajaju i drugi set bez neizvjesnosti rezultatom 21-25.

U trećem setu se Kaštelani bude. Na prvom tehničkom time-outu imaju prednost od 5 poena razlike, a kasnije tu prednost i povećavaju na 19-11. Treći set je vrlo brzo otišao u njihovu korist rezultatom 25-17, a u četvrtom su gubili na početku dva poena razlika, da bi pred kraj seta imali prednost od 3-4 poena. Ipak, Osječani se vraćaju i opasno prijete te dolaze na 24-24, ali Kaštelani ostaju pribrani i set osvajaju rezultatom 26-24.

A u petom setu nevjerojatna drama. Danas odlična Mursa je povela 4-7, a Kaštelani se vratili na 6-7. Na promjeni strana rezultat je 6-8 za Mursu, ali Kaštela osvaja dva poena za redom i rezultat je 8-8. Mursa uzvraća istom mjerom i osvaja dva poena za redom i rezultat je 8-10. Kaštelani ponovno uzvraćaju i vraćaju se na 10-10, ali Mursa se ne da jer su oni odlučili ovaj susret završiti u svoju korist. Mursa ponovno odlazi na 10-12, ali Kašetalni ne pristaju na to i osvajaju čak tri poena za redom i rezultat je 13-12. Vjerovali ili ne, Mursa ponovno osvaja dva poena i imaju prvu meč loptu. Kaštela prvu meč lopta spašava, a Mursa ponovno ima i drugu meč loptu. Ni drugu nisu iskoristili i rezultat je 15-15, a tada Kaštelani uzimaju break i imaju svoju prvu meč loptu. Ni oni nisu prvu iskoristili, ali zato drugu jesu i na kraju slave s 18-16 u petom setu.

Zaista fantastična odbojkaška večer u Kašteli, a Mursa će itekako žaliti za ovim susretom, pogotovo jer su imali prednost od 0-2 u setovima, a na kraju čak i dvije meč lopte. Međutim, kada se sve zbroji i oduzme što im se događalo u posljednje vrijeme, s ovim bodom moraju biti zadovoljni. Čini se da trener Tomo Paun polako slaže kockice u Mursi i moglo bi biti jako zanimljivo do kraja prvenstva. 

Sada slijedi prvenstvena stanka, a Kaštelani moraju odraditi još uzvratnu utakmicu Challenge Cupa protiv Istanbula te završnicu kupa Hrvatske, dok Mursa također ima uzvratnu utakmicu Challenge Cupa u kojoj putuju za Finsku.

OK Marina Kaštela – MOK Mursa-Osijek   3-2  (25-27 21-25 25-17 26-24 18-16)

Autor: Mario Šalinger