IOK Zagreb kod predsjednika Josipovića

Objavljeno: Srijeda, 25 Lipanj 2014 17:18 Autor:
IOK Zagreb kod predsjednika Josipovića Foto: D.B. Fiket i T. Bušljeta

Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je članove Invalidskog odbojkaškog kluba „Zagreb“, a povod je bila 15. obljetnica postojanja Kluba, osvajanje Hrvatskog kupa i šesti naslov prvaka Hrvatskog prvenstva u sjedećoj odbojci.

Na samom početku predsjednik kluba Damir Kasap upoznao je predsjednika Josipovića s klupskim uspjesima i projektima koje klub provodi, a posebno s kampanjom „Zajedno za Hrvatsku bez mina“ koju je Klub pokrenuo 2012. godine u suradnji sa Zakladom Hrvatska bez mina, Hrvatskim centrom za razminiranje i Udrugom specijalne policije iz Domovinskog rata. Inicijativa je potekla od članova Kluba, invalida Domovinskog rata, od kojih je velik broj nastradao od zaostalih minsko eksplozivnih sredstava. Cilj kampanje je, organizacijom pokaznih utakmica sjedeće odbojke i edukativnih radionica, ukazati na probleme miniranih i minski sumnjivih prostora te na posljedice od zaostalih mina.

Predsjedniku Josipoviću predstavljene su i članice  Hrvatske ženske reprezentacije koje je predvodila  kapetanica reprezentacije Andreja Giba, ona je predsjednika upoznala sa radom ženske reprezentacije sjedeće odbojke i planovima za budućnost. U nastavku je predsjednik kluba upoznao predsjednika sa novim projektima posebno sa projektom „Centar za sport i integraciju“ i pozvao  predsjednika na Hrvatski kup koji ce se održati od 28.-30.11.2014. u Nedelišću.

Susret je završio uručivanjem prigodnih darova i zajedničkim fotografiranjem. Sastanku su nazočili i Vlado Marić predsjednik Savjeta za ratne veterane i Vesna Škulić povjerenica za osobe s invaliditetom.