Ivan Rančić: Imam ideje koje bi sigurno mogle zaživjeti u Kaštelima

Objavljeno: Četvrtak, 03 Listopad 2013 15:47 Autor:
U devet hita na jutarnji trening. Do prije koji mjesec i igrač i trener, sada ‘samo’ trener. Odradi dva sata treninga i umjesto na odmor i ručak, poput ostalih, sjeda u automobil i iz Kaštela pravac – Šibenik.

Na Veleučilište. Držat’ predavanja. Oko 16 sati opet u automobil, natrag u Kaštela. Igrači čekaju, novi trening je u 18. Još dva sata odbojke. Nakon toga konačno ide doma. Supruzi Ani i dvoipogodišnjoj kćerkici Paoli, ako malena već nije usnula.

Obiteljski dom napušta rano ujutro, vraća se tek navečer. I kad svi zaspu on nastavlja. Treba pripremiti sutrašnje treninge, valja pogledati snimke i analizirati igru sljedećeg protivnika, a mora pripremiti i sutrašnja predavanja...

Nema odmora

Može odmor bar za vikend? Ma kakvi... treba na put u Austriju, Sloveniju ili u Mađarsku, igra se Srednjeeuropska liga. A od ponedjeljka opet sve iznova: jutarnji trening u Kaštelima, predavanja u Šibeniku, popodnevni trening, noćne pripreme... Često se upitam, koliko volje, želje i snage ima taj Ivan Rančić?

Odakle mu toliko energije, goriva? Sa samo 34 godine ostvario je zavidnu igračku karijeru, triput bio prvak Hrvatske, jednom u dresu Varaždina, dvaput s Kaštelima s kojima je i osvojio dva kupa, bio je reprezentativac, igrao u više klubova diljem Europe.

Rančić se cijeli život bavi sportom, sport je njegov način života. “Sport jača čovjekove psihofizičke sposobnosti, te pridonosi samodisciplini i kontinuitetu u svakodnevnom radu”, reći će. Ivan Rančić je i profesor na fakultetu. Predaje Upravno pravo i upravu. Friški je kaštelanski gradski vijećnik, on je i suprug i otac...

On je primjer uspješnog mladog čovjeka, primjer kako se puno toga može stići, napraviti i kvalitetno posložiti u životu. I sport i znanost i politika i obitelj. Mlad i obrazovan, sa zavidnom sportskom i znanstvenom karijerom. S krajnim ciljem poboljšanja života u njegovim Kaštelima.

Planira, ali i realizira

- Imam ideje koje bi sigurno mogle zaživjeti u Kaštelima. Cilj mi je okupiti tim stručnjaka, mojih kolega za područje lokalne samouprave, dovršio bih započetu elektronsku upravu, kao i projekat “Kaštela su veliki grad”. Želim učiniti sve kako bi moj grad radio na zapošljavanju mladih ljudi, a posebnu bih pažnju posvetio djeci koju bih zainteresirao kroz kulturno-sportske aktivnosti.

Idejama i razgovoru s Ivanom Rančićem nikad kraja, planira on i svoje kontakte s brojnim klubovima u Europi iskoristiti za kaštelanski sportski turizam. Puno toga je postavio pred sebe, iskustvo nas uči da će sve to i napraviti.

Izvor: M.Bilić (S.Dalmacija)