Ivana Miloš odlično se snašla u Bursi

Objavljeno: Utorak, 16 Prosinac 2014 14:47 Autor:

Hrvatska reprezentativka Ivana Miloš nakon Azerbejdžana i Italije od ove sezone igra u Turskoj. Odlično se snašla u Bursi, unatoč što njenom klubu trenutno ne ide najbolje Ivana igra sjajno.

Proteklog vikenda Ivana je bila najbolja u porazu Burse od Nilufera. U utakmici u kojoj je njena ekipa ostala bez seta Miloš je osvojila 9 poena uz sjanu realizaciju napada od 100%(7/7).Bio je to peti ovosezonski poraz Burse. Trenutno su s omjerom 4-5 i utakmicom manje u odnosu na konkurenciju na 8. mjestu na tablici. Posljednja je to poziija koja vodi u doigravanje, koje je neki minimalni cilj za ekipu Burse, koja za sada uspješno gura u Europi.

Sutra igraju uzvrat 1. kola Challenge kupa protiv češkog Olomouca. Prvi utakmicu u gostima proteklog vikenda Bursa je dobila uvjerljivo i bez izgubljenog seta, tako da bi uzvrat trebao biti formalnost. Koliko dobro igra Miloš govore njezine brojke. S realizacijom napada od 59,6% prva je igračica lige. Do sada je u devet utakmica turskog prvenstva osvojila 59 poena s koijima je na 28. mjestu. Po broju blok poena s 20 poena do sada je 11. blokerica jake turske lige. 

Ivana je dala kratki osvrt kako se snašla u Turskoj:

- Prvi dio sezone je još malo pa gotov, imale smo dobar početak, ali nažalost zadnjih par utakmica nam ne ide. Dobile smo dvije nove igračice, Riveru i Peñu, tako da smo se u ovim utakmicama privikavale na novu ekipu. Bilo je teško, ali mislim da ćemo u drugom dijelu biti uigranije. Ide nam u Challenge cupu i to nam je sada glavni cilj. Ja sam se snašla odlično, zadovoljna sam klubom i suigračicama što se pretpostavljam i vidi na mojoj igri. Još par dana je ostalo, dvije utakmice protiv Poljak i Alajbeg i nakon toga zasluženi odmor. Turska liga je jaka, puno je tu velikih imena i poseban je doživljaj igrati protiv njih. Sve u svemu, imam samo pozitivna iskustva iz ove polusezone.

Autor: M.Gojak