Ivana Miloš s Bursom osvojila Challenge kup!!!

Objavljeno: Nedjelja, 12 Travanj 2015 23:08 Autor:

Ivana Miloš sa svojom Bursom osvojila je danas Challenge kup. Protivnik Burse u finalu bila je slavna Uraločka, legendarnog Karpolja. Nakon što je ruski klub uvjerljivo dobio prvu utakmicu koja je igrana u srijedu nitko nije davao šanse turskom predstavniku.

- Jednostavno nije išlo, one su bile bolje, pripremljenije i uigranije od nas. Ipak se radi o Uraločki, treneru Karpolju i jednom finalu. Znale smo donekle šta nas čeka, ovo je nešto skroz drugačije od utakmica kakve smo do sada igrale. Visoke lopte, visok blok i pucanje preko bloka, teško se suočiti s tim u igri, još uvijek sam optimistična i mislim da imamo šanse u uzvratu. Ako se stvari poslože, budemo li igrale super obranu i dobro servirale, onda je moguće - po povratku iz Rusije javila nam se iz Turske Ivana Miloš, a onda onako iskreno, neslužbeno dodala:

- Ne znam kako ih dobiti, optimizam moj je uvijek jači, nadam se da ipak nekako možemo.

Nemoguće je postalo moguće, uz pomoć puno dvorane u koju se natiskalo preko 3500 gledatelja Bursa je prvo s 3:1(23:25, 25:21, 25:23 i 25:18) anulirala prednost Uraločke iz prve utakmice. Potom je s 15:11 u ''zlatnom setu'' stigla do povijesnog, prvog europskog naslova u povijesti. Naša reprezentativka odigrala je odličnu utakmicu. U pobjedu je ugradila 14 poena, uz sjajnu realizaciju u napadu od 72%, od tih jedan je osvojila blokom. Po drugi puta u karijeri Ivana je osvojila ovaj europski kup, do tog naslova došla je u sezoni 2011/2012 s Lokomotivom iz Azerbejdžana.

Iz Turske je za čitatelje odbojke.hr podijelila svoje dojmove:

- Oduševljena sam, ovo mi je drugi trofej i isto je poseban. Neopisivo je vidjeti koliko to znači ljudima u Bursi, danas nismo mogle izgubiti radi njih. Drago mi je da smo Maja i ja odnijele dva europska trofeja od moguca tri. Sada slavimo, ali već u srijedu se sastajemo s Majinom ekipom, tako da nema opuštanja. Još nam je ostalo 20 dana prvenstva i moramo to odradit najbolje što možemo.

U srijedu u četvrtfinalu doigravanja turskog prvenstva sa suprotnih strana mreže stajati će Ivana Miloš i Maja Poljak u dresu Eczacibasia, aktualnog prvaka Europe. Već u lipnju Maja i Ivana naći će se u istom dresu, braniti će boje Hrvatske na Europskim igrama u Azerbejdžanu. 

Autor: M.Gojak