Ivana Šćulac: Ovo je za mene bila posebna utakmica

Objavljeno: Petak, 26 Travanj 2013 16:59 Autor:
Ivana Šćulac i predsjednik HOU Zdeslav Barač Ivana Šćulac i predsjednik HOU Zdeslav Barač Foto: Sandro Donda
Kakva je to bila večer u Velikoj Gorici. Mala, ali bučna skupina navijača Azene tjerala je svoju ekipu prema pobjedi u drugoj utakmici finala doigravanja.

Kakva je to bila večer u Velikoj Gorici. Mala, ali bučna skupina navijača Azene tjerala je svoju ekipu prema pobjedi u drugoj utakmici finala doigravanja. I sve je izgledalo izgubljeno za odbojkašice Rijeke. I onda se Rijeka probudila. Sve je neodoljivo podsjetilo na 2011. godinu i drugu utakmicu finala protiv Vukovara koji je tada imao 2:0 u setovima i 24:21 u trećem setu. Azeni nije bilo dovoljno ni 2:1 u setovima i 10:3 odnosno 21:18 u četvrtom, te meč lopta kod 24:23.

- Kada smo ušle u treći set skupile smo se, cure su mi izrazito pomogle, da njih nije bilo ne bi ništa mogla napraviti. Ulijevaju mi puno sampouzdanja, i suigračice i trener Igor Lovrinov koji mi je dao priliku u jednoj od najvažnijih utakmica u prvenstvu. Osjećam se dobro. Iskreno, vjerovala sam da ćemo se vratiti. Kada se stisnemo i odigramo kako treba i damo 100 posto onda nema te ekipe u Hrvatskoj koja nas u ovom trenutku može pobijediti, rekla je Ivana Šćulac koja je u srijedu odigrala veliku utakmicu.

Naime, Igor Lovrinov dao je priliku Ivani koja je prvo zamijenila Ivu Zdrilić, a kasnije Teu Pešut koje su se mučile na prijemu.

- Smatram da prije nije bilo ni potrebe da igram, u prijašnjim utakmicama suigračice su bile odlične. Trema i pritsak su možda došli na naplatu u ovoj utakmici, ali zato i postoje rezerve da pomognu ekipi. Ovo je za mene bila posebna utakmica, vjerujem da sam dosta pridonijela, ali treba reći da moje suigračice tako igraju svaku utakmicu tako da to nije toliko velika stvar. Za mene osobno jest jer sam mlada igračica i ovo je bilo veliko iskustvo, rekla je Ivana.

Riječke odbojkašice dobile su slobodno popodne u četvrtak, treća utakmica finala na rasporedu je u subotu. Svi očekuju pobjedu i sedmi uzastopni naslov prvaka.

- Vidjelo se nakon utakmice da je Azenu jako pogodio ovaj poraz. Treba reći da bsmoi se i mi isto osjećale da je Azena ovo nama napravila u Rijeci. Azena je pokazala da je formirana ekipa, ima kvaliete i iskustva. Nadam se da ćemo u subotu proslaviti naslov. Uvijek se može nešto dogoditi, ali imam puno vjere u sebe i suigračice i vjerujem da ćemo u subotu uspješno privesti sezonu kraju, zaključila je Ivana Šćulac.

sportcom.hr