Iz aktualne perspektive četvrta utakmica nije izgledna

Objavljeno: Subota, 03 Svi 2014 18:53 Autor:

Piacenza je u srijedu demonstrirala autoritet i večeras ima prvu meč-loptu za (novi) naslov prvaka. Razlika u kvaliteti je očigledna, i u suštini najveći adut Arsizia je 4500 grlatih navijača koji su već odavno razgrabili sve ulaznice.

Tko visoko leti, u pravilu se nisko spusti, pa ni Arsizio nije bio iznimka. Nakon prilično dobre igre u prvoj utakmici, ekipa Carla Parisija vjerovala je da u drugoj može uzeti i više od jednog seta, no na kraju je ispalo da su se koliko-toliko držali jedino u trećem u kojem su došli do 22 poena.

Piacenza je kao i obično bila na vrhunskoj razini, maksimalno koncentrirana od prvog do posljednjeg poena, u svakom trenutku se vidjelo da nam ne namjeravaju ništa dati besplatno. Mi smo pak podbacili više-manje u svim segmentima igre, nismo činili ništa od onoga što smo pokazivali u zadnje vrijeme, sve u svemu moramo što prije zaboraviti ovu večer i okrenuti se trećoj utakmici u koju trebamo ući sa stavom da nije sve izgubljeno. Jer samo tako ćemo moći pružiti ozbiljniji otpor - nije bježao od realnosti Parisi, a u sličnom tonu zborila je i tehničarka Alessandra Petrucci:

- Piacenza je odigrala puno bolje nego u prvom dvoboju ali to nam ne može poslužiti kao izgovor za ovako neuvjerljivu predstavu, loše smo se kretale i konstantno kasnile s reakcijama, moguće je i da smo si na leđa natovarile prevelika očekivanja s kojima se nismo znale nositi. Što je tu je, ostaje nam nadati se da na našem terenu uz maksimalni angažman možemo preokrenuti situaciju, pred našim navijačima ni Piacenzi neće biti lako nametnuti se.

Možda, no objektivno je teško vjerovati da Arsizio može svladati braniteljice naslova u tri utakmice zaredom, a upravo im to sada treba da se vrate na tron. S druge strane, u taboru Piacenze su poslije druge pobjede zvučali krajnje suzdržano, makar nisu imali razloga za to.

Kad u seriji steknemo početnu prednost obično nam je lakše igrati, naše igračice su znale što moraju činiti i radile su to vrlo dobro, jedina zamjerka može biti nešto slabija prezentacija u trećem setu no to je došlo i kao posljedica bolje igre Arsizia. U svakom slučaju svjesni smo da još nismo dovršili posao, svaka vrsta opuštanja je zabranjena, u trećoj utakmici moramo biti još koncentriraniji nego u prve dvije- komentirao je trener Giovanni Caprara, a na njega se nadovezala kapetanica Manuela Leggeri:

- Bile smo puno odlučnije i agresivnije u odnosu na prvu utakmicu, no opet je bilo i perioda u kojima su neke stvari mogle i bolje funkcionirati. Kako god, trebamo ostati čvrsto na zemlji i ne pomisliti da je sve gotovo, Arsizio zaslužuje maksimalan respekt i u subotu nam pristup mora biti kao da je još uvijek 0-0.

Teško je procijeniti jesu li ove izjave tek puka kurtoazija, no ono što je sigurno je da ovog časa malo tko očekuje da Piacenza već večeras neće proslaviti novi trofej, na osnovi viđenog u prva dva susreta nije osobito realno da se Arsizio vrati u igru. Ali stara je izreka da nada umire posljednja, pa po toj osnovi i oni imaju pravo na nju, ako ni zbog čega drugog onda zato što sada više doista nemaju što izgubiti.

Najave gotovo svih današnjih odbojkaških utakmica pronađite na portalu dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.

Autor: M. Gojak