Izgubljena druga utakmica na kvalifikacijskom turniru u Ankari

Objavljeno: Četvrtak, 07 Siječanj 2016 12:45 Autor:

Hrvatske odbojkašice izgubile su jučer drugu utakmicu kvalifikacijskog turnira u Ankari s rezultatatom 3:0 u korist Njemačke.

Time i posljednju priliku za borbu za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Janeiro 2016.
Njemačke odbojkašice kontrolirale su utakmicu od početka ne dozvoljavajući Hrvatskoj razvoj kvalitetnije igre u prva dva seta.
Prilika se ukazala u trećem setu kad je Hrvatska povela sa 5:1, ali Njemice na drugom tehničkom time-out vode sa 16:13 i utakmica se prelama u njihovu korist.
Nakon viđenog stiče se utisak da su hrvatske odbojkašice izgorjele u želji da ostvare uspjeh, što pokazuju bljeskovi, ali i oscilacije u igri u oba dvije do sada odigrane utakmice.
Izbornik hrvatske reprezentacije Miroslav Aksentijević je dosad viđeno prokomentirao sljedećim riječima : '' Ovo nije naša normalna razina odbojke. Nismo otvorili utakmicu kako je trebalo niti bili konkretni u tranziciji. Budući da je Njemačka trajno održavala visoku razinu pritiska na naš tim, nismo uspjeli iskoristiti priliku za promjenu u trećem setu. Nisam obeshrabren budući da je turnir na kojem igramo najjači turnir za odbojkašice odigran u posljednje četiri godine. Motivirat ćemo koliko god je to moguće našu momčad za posljednju utakmicu protiv Nizozemske u četvrtak.''

Utakmicu s Nizozemskom je danas moguće pratiti na prvom programu SportKluba ili na www.laola1.tv s početkom u 15:30

HOU