Japanski veleposlanik ugostio sunarodnjake iz HAOK Mladost

Objavljeno: Srijeda, 08 Svi 2013 13:13 Autor:
Japanski veleposlanik u Republici Hrvatskoj, Masaru Tsuji, priredio je prijam za izaslanstvo HAOK Mladost, u kojem je imao prilike upoznati sunarodnjake koji su netom završenu sezonu proveli u Domu odbojke na Savi.

Japanski veleposlanik u Republici Hrvatskoj, Masaru Tsuji, priredio je prijam za izaslanstvo HAOK Mladost, u kojem je imao prilike upoznati sunarodnjake koji su netom završenu sezonu proveli u Domu odbojke na Savi.

Izaslanstvo su predvodili klupska predsjednica Vesna Kadić Komadina i tajnik Nenad Komadina, a s njima u društvu bili su japanski dizač i dizačica iz mladostaških redova - Satsuki Minami (seniorke) i Momota Shimada (seniori). 

Japanski veleposlanik izrazio je zadovoljstvo zbog sportske suradnje Mladosti s njegovom domovinom, u kojoj je odbojka, prema popularnosti sportova, odmah iza baseballa. Rekao je kako Hrvatska na sportskom planu zaslužuje sve pohvale jer je mala država, ali velika sportska sila. Istaknuo je kako postoji puno prostora i za poboljšanje gospodarskih veza Japana i Hrvatske, za što je odlučan i osobno se angažirati. Na trenutak je čak preuzeo ulogu hrvatskog turističkog promotora... Nakon što su mu Minami i Shimada izrekli sve najbolje o svom boravku u Zagrebu, veleposlanik Masaru Tsuji pitao ih je - jesu li posjetili Dubrovnik? Zbog dvostruko negativnog odgovora, uslijedila je preporuka da to nikako ne propuste.

Budući da je Shimada bio na posudbi u Mladosti i idući se tjedan vjerojatno trajnije vraća u Japan, Dubrovnik će posjetiti nekom drugom prilikom. Primjerice, na klupskim ili reprezentativnim pripremama u Hrvatskoj, za što su Japanci vrlo zainteresirani.

Nakon što je predstavila HAOK Mladost i pojasnila temelje suradnje s odbojkaškim prijateljima iz Japana, predsjednica Mladosti izvijestila je japanskog veleposlanika o najavi dolaska na pripreme u Hrvatsku (krajem kolovoza) trenutačno ponajboljeg japanskog kluba – Panasonic Panthersa iz Osake.

U isto vrijeme iz Japana se u Zagreb planira vratiti Satsuki Minami, kojoj ni nezavidna financijska situacija u HAOK Mladost nije prepreka za ostanak u klubu u idućoj sezoni. Štoviše, Minami intenzivno uči hrvatski jezik, i kako joj je “u Zagrebu jako dobro”, nedvojbeno će biti “živa reklama” za Hrvatsku u Zemlji izlazećeg sunca.

Kako je rekao tajnik Mladosti Komadina, na temelju potpisane dugoročne suradnje s Japancima, svi su izgledi da će Minami u idućoj sezoni ponovno imati društvo iz domovine pod krovovima Doma odbojke…  

Autor: V. K.