Je li Novara spremna za dodatni iskorak?

Objavljeno: Subota, 19 Travanj 2014 16:12 Autor:
Četvrtfinalna serija s Urbinom za Piacenzu nije predstavljala ni ozbiljniji trening, podatak da su u šest setova izgubili svega 86 poena - odnosno 14-15 u prosjeku po setu - govori više od bilo čega.

No u polufinalu će zasigurno trebati uložiti više energije, sugeriraju to i riječi generalnog direktora Giorgia Varacce:

- Novara je u ovom prvenstvu sve ugodno iznenadila, nije im smetalo to što su tek došle iz druge lige, pobjedama nad Modenom pokazale su vrlo dobru formu i bila bi pogreška podcijeniti ih. Mi smo favoriti što nam na leđa stavlja malo veći pritisak, ali već smo se naučili živjeti s tim, ekipa dobro radi i spremni smo za novi korak naprijed prema obrani naslova.

Kako stvari izgledaju, jedino što ih može omesti u tome je folklor oko trenera Giovannija Caprare, za kojeg se od ranije zna da na kraju sezone odlazi a navodno je za slijedeću već potpisao ugovor s jednim turskim klubom. Protiv Urbina se na terenu nije osjećalo da se iza kulisa nešto kuha, iako te utakmice teško mogu poslužiti kao nekakvo mjerilo.

A Novara se doista bez ustezanja može proglasiti najvećim ovosezonskim iznenađenjem, makar se znalo da imaju potencijala malo tko ih je očekivao u polufinalu, no ne može se reći da to nisu zaslužili. Jer na kraju krajeva, vrhnje beru oni kojima forma raste kako sezona odmiče a s njima je upravo takav slučaj, i tko nakon svega može reći da nisu u stanju zakomplicirati život i Piacenzi.

U dvije utakmice s Modenom pokazali smo karakter, ni u jednom trenutku nismo klonuli duhom, i dokazali smo da više ne pucamo po šavovima ako izgubimo prvi set. Svaka od 12 igračica nosi svoj dio zasluga za sve što smo dosad ostvarili, idemo se sad sučeliti Piacenzi svjesni da nemamo što izgubiti, i uvjereni da im nećemo biti samo topovska hrana. Nisu one nepobjedive, ako ih je svojedobno u Ligi prvaka mogao svladati Zurich ne vidim zašto to ne bismo pokušali i mi, pogotovo ako ćemo dobro servirati - rekao je u najavi trener Luciano Pedulla, koji je pozitivnu energiju uspio prenijeti i na igračice.

- Plasman u polufinale doigravanja je odličan rezultat, utakmice s Piacenzom koje slijede bit će teške ali nastojat ćemo nametnuti svoju igru koliko to bude moguće. Znamo da smo autsajderi, no ove sezone smo više puta demantirale inicijalnu prognozu, i nećemo se predati bez borbe - poručila je kapetanica Valeria Rosso, a na nju se nadovezala blokerica Ivana Miloš:

- Sretne smo sa svim dosad učinjenim, ali moramo imati na umu da sezona još nije završena, makar nam protiv Piacenze neće biti nimalo lako. No sigurna sam da neće biti lako ni njima, mi ćemo se potruditi da bude što neizvjesnije.

Najave gotovo svih današnjih odbojkaških utakmica pronađite na portalu dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.

dvoznak.com