Juniori bez pobjede zaključili kvalifikacije

Objavljeno: Subota, 11 Svi 2013 20:43 Autor:
Nažalost, i u posljednjoj utakmici kvalifikacijskog turnira u Srbiji (skupina D) juniorska reprezentacije Hrvatske ostala je bez bodova.

Nažalost, i u posljednjoj utakmici kvalifikacijskog turnira u Srbiji (skupina D) juniorska reprezentacije Hrvatske ostala je bez bodova. Ovaj put nakon 99 minuta igre te pred 70-tak gledatelja u dvorani Arilje bolji su bili odbojkaši iz Slovačke te su slavili rezultatom 3-1 (19-25, 25-19, 25-16, 25-21).

Najbolji napadač na utakmici bio je Leo Andrić (CRO).

Ovim susretom Hrvatska je završila kao posljednjeplasirana momčad u skupini C. U odigranih pet susreta uknjižili smo 5 poraza uz 5 osvojenih i 15 izgubljenih setova.

Iako je izbornik Krunić prije nekoliko dana spomenuo kako su se okupili pred sam početak kvalifikacija ne možemo se oteti dojmu da smo morali više napraviti, da ova generacija ima potencijala, da imamo nekoliko izvanrednih pojedinaca te da se treba ozbiljnije pristupiti vođenju juniorskih selekcija jer jedino taj put može pomaknuti Hrvatsku odbojku s mjesta na kojem se već dugo nalazi. Dokle god budemo sa svim selekcijama ispod seniorskog uzrasta samo 'odrađivali' prvenstva, utakmice.... odlazili na iste bez priprema, ranijeg okupljanja i homogeniziranja ekipe bit ćemo osuđeni na ovakve rezultate, a drugi će nas tapšati po ramenu i govoriti onu čuvenu rečenicu nakon pobjede 'Dobri ste bili....'.
Stoga bilo bi već vrijeme da i naši 'klinci' počnu razvijati pobjednički mentalitet, da im nakon utakmice ne ostane onaj gorki okus u ustima, kako je još samo malo trebalo, da im se vrati onaj iskreni osmjeh nakon pobjede i nastupa za svoju zemlju...

I.M.