Juniori Hrvatske u lov na vizu za SP kreću iz Nizozemske

Objavljeno: Srijeda, 15 Listopad 2014 13:21 Autor:

Juniori Hrvatske saznali su protivnike u prvom krugu europskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo U21. Početkom iduće godine oni će u Nizozemsku, a osim domaćina na tom turniru snage će odmjeriti s juniorskim reprezentacijama Njemačke i Bugarske.

- Nemam još dovoljno informacija za detaljnu analizu protivnika. S Njemačkom smo igrali ove godine u sklopu kvalifikacija za EP. Taj susret igran je na turniru u Ankari, u njemu smo bili bez važnog Šestana, izgubili, dva seta držali egal. Bugarska je bila na ovogodišnjme juniorskom EP, ali nije napravila osobit rezultat. Nizozemci su domaćin turnira, samim time jasno je da su ambiciozni - kvalifikacije za SP najavio nam je izbornik muške juniorske reprezentacije Milorad Krunić.
Sami turnir održati će se od 8.-11. siječnja iduće godine u Nizozemskoj. Drugi krug europskih kvalifikacija za SP na programu je sredinom svibnju iduće godine. Nastup na njemu izboriti će šest pobjednika turnira prvoga kruga. Priključiti će im se europski juniorski prvak Rusija, te doprvak Poljska. To znači da će osam reprezentacija tražiti dvije izravne karte za SP, čije mjesto i vrijeme održavanja još nije poznato.
- Naša skupina nema izrazitog favorite. Mislim da imamo šansu, svatko može dobiti svakog, znači sve je otvoreno. Očekujem da ćemo imati barem pet dana priprema, kako bi se na neki pristojan način spremili za kvalifikacije. Za one za EP imali smo samo dva dana. Problem kod nas je nedostatak kontinuiteta, u puno utakmica smo u egalu s protivnicima, ali ih na kraju gubimo. Jedan od razloga za to je nedostatak priprema i mali broj utakmica - zaključio je razgovor Milorad Krunić.