Juniori imali loš dan u susretu protiv Rumunjske

Objavljeno: Subota, 02 Travanj 2016 07:07 Autor:
Juniori imali loš dan u susretu protiv Rumunjske Foto: cev.lu
Sutrašnji dan će nam pokazati da li je današnja utakmica između Hrvatske i Rumunjske, u kojoj je Rumunjska upisala pobjedu 3:0 (25:17, 25:20, 25:17), odlučivala o drugoj poziciji u skupini A koja vodi u dodatni treći krug kvalifikacija za Europsko prvenstvo.

Hrvatska ulazi u utakmicu pomalo nervozno te ne uspijeva nametnuti svoj ritam igre. Kvalitetnim servisom protivnici vrše pritisak, i uz raspoloženog kapetana Roberta Adriana Aciobaniteia uzimaju prvi set.

Vođeni publikom naši juniori se bude, te tijekom drugog seta prikazuju bolju igru, i u pojedinim trenucima opasno prijete ekipi Rumunjske. Kapetan Petar Đirlić traži potporu kod suigrača, ali sve to nije dovoljno za osvajanje seta. U trećem setu izbornik Marin Ivanić izmjenama pokušava promijeniti tijek igre, ali ovo jednostavno nije bila njihova večer.

Turnir još nije gotov. Sutra je dan odmora i u nedjelju našu reprezentaciju čeka ekipa Rusije, snažna i kvalitetna, ali to ne znači i nepobjediva. Tome govori u prilog i činjenica da je u prvom susret dana ekipa Rusije teže nego se očekivalo pobijedila ekipu Izraela.

"Nismo očekivali tako lošu izvedbu naše ekipe. Protivnici su nas napali dobrim servisom što je rezultiralo lošim prijemom, a samim time i lošijim napadom. Nažalost nismo im odgovorili na isti način, a trebali smo" - izjavio je poslije utakmice kapetan Petar Đirlić.

U ženskom dijelu turnira susrele su se ekipe Turske i Španjolske. Turkinje su dominirale cijelu utakmicu te uvjerljivo pobijedile rezultatom 3:0 (25:12, 25:11, 25:10). Naše djevojke su imale slobodan dan u kojem su se pripremale za sutrašnji susret s ekipom Španjolske.

HOU