Juniori kvalifikacije započeli tijesnim porazom od Nizozemske

Objavljeno: Petak, 09 Siječanj 2015 23:24 Autor:
Juniori kvalifikacije započeli tijesnim porazom od Nizozemske cev.lu

Hrvatski juniori na startu turnira kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u nizozemskom Zwolleu doživjeli su poraz. Bolja od njih bila je Nizozemska, domaćin turnira rezultatom 3:2(25:15, 25:18, 22:25, 15:25 i 15:12). 

Nizozemci su daleko bolje otvorili utakmicu i odličnom igrom brzo priveli kraju prva dva seta. Dominirali su blokom, odlično odrađivali posao u obrani. Međutim, nakon prva dva seta budi se i Hrvatska. Posložio se blok, smanjio se broj pogrešaka i Hrvatska se vratila u utakmicu. U petom setu odlučivale su nijanse, a Nizozemci su bili mirniji kada se susret lomio. Najbolji u porazu s 26 osvojenih poena bio je Sedlaček, blok je predvodio Cota. Prevaga je bio napad, nizozemski je utakmicu završio s 40% realizacije, hrvatski s 32%.

- Počeli smo nervozno danas, a pogotovo slab u prva dva seta bio je naš servis. Od trećeg seta počeli smo igrati pravuodbojku, pokazali tako našu kvalitetu – rekao je nakon utakmice trener Hrvatske Goran Zec.

Novi protivnik Hrvatske u Zwolleu biti će Njemačka, koja je na startu turnira u tri seta bila bolja od Bugarske. Ta utakmica u Zwolleu je na programu 10. siječnja u 17 sati i 30 minuta. 

Autor: M.Gojak