Juniori pred prvom stepenicom na putu do Meksika

Objavljeno: Četvrtak, 25 Prosinac 2014 11:57 Autor:

Hrvatska muška juniorska reprezentacija okupit će se u Mariboru pred prvi krug kvalifikacija za Svjetsko juniorsko prvenstvo, koje će se u rujnu iduće godine održati u Meksiku. Prvi krug kvalifikacija hrvatski juniori igrati će u nizozemskom Zwolleu od 9. siječnja- 11. siječnja 2015. godine. Protivnici osim domaćina Nizozemske biti će Njemačka i Bugarska.

S pripremama za prvi krug kvalifikacija juniori započinju 26. prosinca u Mariboru, gdje ostaju do odlaska za Nizozemsku. Planirano je 4-5 prijateljskih utakmica. Turnir u Nizozemksoj započinje 9. siječnja, a na startu turnira Hrvatska igra s domaćinom. Nakon toga slijedi utakmica protiv Njemačke, zadnjeg dana turnira protivnik je Bugarska. Drugi krug europskih kvalifikacija za SP na programu je sredinom svibnju iduće godine. Nastup na njemu izboriti će šest pobjednika turnira prvoga kruga. Priključiti će im se europski juniorski prvak Rusija, te doprvak Poljska. To znači da će osam reprezentacija tražiti dvije izravne karte za SP u Meksiku, koje će biti održano u rujnu iduće godine. 

- Pripreme nam započinju 26. prosinca u Mariboru. Oslabljeni smo za kadetske reprezentativce Đirlića i Ilića. Na poziciji primača, tehničara i libera smo popunjeni, biti će potrebno ''izmisliti'' korektora, jer niti jedan naš junior ne igra u prvoj ligi korektora na reprezentativnom nivou. Srednji blokeri od kojih neki igraju na pozicijama primača u klubovima morati će biti na visokom nivou da bi napravili rezultat. Imamo dobro isplanirane i duge pripreme, zahvaljujemo savezu da nam je omogućio da provedemo dosta dana zajedno - rekao je pred početak priprema u Mariboru izbornik juniorske reprezentacije Milorad Krunić. 

Osim izbornika stručni stožer sačinjavaju njegov pomoćnik, Goran Zec i Team manager Aljoša Novak. Put Maribora će 14 momaka, redom su to: Adrian Brajković, Davor Cota, Luka Hrnčević, Marino Marelić, Matej Martinko, Kruno Nikačević, Marko Oršolić, Antonio Peršić, Nikola Šćerbakov, Marko Sedlaček, Filip Šestan, Luka Somođi, Jurica Šućur i Petar Višić. 

Autor: M. Gojak