Juniori slijedili put pobjede

Objavljeno: Četvrtak, 31 Ožujak 2016 21:59 Autor:
Juniori slijedili put pobjede Foto: cev.lu
U zadnjoj utakmici dana Hrvatska muška juniorska reprezentacija upisala je prve bodove pobjedivši reprezentaciju Izraela s visokih 3:0. Izbornik Marin Ivanić je samouvjereno vodio utakmicu ne dopustivši iznenađenje s izraelske strane.

Od samog početka Hrvatska vrši pritisak, prije svega dobrim napadom i čvrstim blokom. Iako igrači Izraela imaju bolji prijem, igrači napadački to ne prate te sve ostaje samo na pokušajima. Kapetan Hrvatske Petar Đirlić ekipu drži na okupu i smireno privodi prvi set kraju.

Mala neizvjesnost i pad koncentracije hrvatskih igrača u trećem setu ipak nije poremetila planove Hrvatske reprezentacije. Pri rezultatu 16:16 serijom dobrih servisa Marina Ilić ( ....poena) i fantastičnih blokova igrača na mreži  Hrvatska se odvaja na nedostižnih 23:17 i u sljedećim poenima završava utakmicu rezultatom 3:0.

Marin Ivanić, izbornik: „Očekivali smo pobjedu 3:0. Pretpostavljali smo da će nam biti teže na otvaranju utakmice, ali bilo je to u zadnjem setu, što je odraz igračke mladosti. Sutrašnji protivnik Rumunjska je na papiru jača od nas, ali s obzirom da igramo na domaćem terenu, te činjenicu da su pojedici igrali točno onoliko koliko je bilo potrebno za pobjedu, očekujem pravu mušku igru koja će nas odvesti u dodatne kvalifikacije.

Baram Sagi, izbornik Izraela: „Iskreno očekivao sam bolju igru Hrvatske ekipe. Naša reprezentacija je jako mlada, s čak pet igrača iz kadetske reprezentacije. Ne očekujemo pobjede na ovom turniru. Mišljenja sam da su Rumunjska i Rusija kvalitetnije ekipe od ekipe Hrvatske, te da Hrvatsku reprezentaciju očekuju dvije teške utakmice“.

HOU