Juniori Srbije na Svjetskom prvenstvu

Objavljeno: Nedjelja, 12 Svi 2013 09:51 Autor:
Slavlje nakon pobjede Slavlje nakon pobjede Foto: ossrb.org
Juniori Srbije su izborili plasman na Svjetsko prvenstvo u Turskoj, pošto su upisali i petu pobjedu na turniru D grupe kvalifikacija za XVII SP 2013. u Arilju.

Juniori Srbije su izborili plasman na Svjetsko prvenstvo u Turskoj, pošto su upisali i petu pobjedu na turniru D grupe kvalifikacija za XVII SP 2013. u Arilju. U ponovo fenomenalnoj atmosferi prepune dvorane SC Arilje, Srbija je večeras, u trećem meču posljednjeg, 5. kola, svladala Španjolsku s 3:0, po setovima 25:23, 25:23 i 25:23, poslije 82 minuta igre.

Utakmicu u dvorani SC Arilje gledalo je ponovo rekordnih, ovoga puta 850 gledatelja, a sudili su Diego Pol iz Italije i Marco Sgro iz San Marina.

Izvanrednom borbenošću i juniori Srbije su u odlučujućem meču u Arilju potpuno nadvisili aktualne viceprvake Europe, juniore Španjolske i zasluženo, šesti put u povijesti, izborili plasman na Svjetsko prvenstvo u Turskoj. Srbija je aktualni osvajač brončane medalje sa posljednjeg SP 2011. u Brazilu.

Za najboljeg igrača i napadača proglašen je Uroš Kovačević (SRB), najboljeg servera Aleksa Brđović (SRB), najboljeg primača Vukašin Smiljanić (SRB) i najboljeg blokera Vigil Alejandro (ESP).

Plasman na XVII SP 2013. u konkurenciji juniora, koje će se odigrati od 22. kolovoza – 01. rujna u Ankari i Izmiru, u Turskoj do sada su izborili: Turska, organizator, Italija, prvak Europe 2012, Argentina, Brazil, Venezuela, Kina, Japan, Indija, Iran, SAD, Kanada, Meksiko, Egipat, Maroko, Ruanda, Tunis, Rusija, Francuska i Srbija.