Juniori u Nizozemskoj započinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Objavljeno: Petak, 09 Siječanj 2015 13:32 Autor:

Muška juniorska reprezentacija okončala je pripreme u Mariboru i danas će u nizozemskom Zwolleu odigrati prvu utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Protivnik će im u 15 sati biti reprezentacija domaćina turnira, sutra igraju protiv Njemačke, dok će im u nedjelju protivnik biti Bugarska. 

Od 26. prosinca sada već prošle godine Juniori su u Mariboru vrijedno trenirali pod vodstvom izbornika Krunića, kako bi spremni dočekali kvalifikacije. Odigrano je i nekoliko utakmica, protivnici su bili kadeti i juniori Slovenije, seniori Izraela. Kroz utakmice je uigravana ekipa, a jučer rano ujutro iz Zagreba su se uputili put Nizozemske.

- Pripreme u Mariboru su bile odlične, duge sa puno utakmica. Šteta što nam se povrijedio Hrnčević. Zbog privatnih obaveza nisam mogao otputovati s ekipm u Nizozemsku. S ekipom su Goran Zec i Aljoša Novak, moji pomoćnici u koje imam apsolutno povjerenje. Jako mi je žao što nisam s njima, ali sam svim srcem uz njih - rekao nam je izbornik juniorske reprezentacije Krunić, koji nije otputovao za Nizozemsku.

Osim Gorana Zeca i Aljoše Novaka u avionu koji je jučer iz Zagreba otputovao za Nizozemsku našlo se ovih 12 igrača: Adrian Brajković, Davor Cota, Marino Marelić, Matej Martinko, Kruno Nikačević, Marko Oršolić, Antonio Peršić, Nikola Šćerbakov, Marko Sedlaček, Filip Šestan, Luka Somođi i Petar Višić. 

- Turnir na kojemu ćemo igrati je izuzetno jak, najjača je ovo skupina, četiri ekipe su u njoj od toga tri s velikom tradicijom. Idemo probati dati svoj maksimum na terenu, pa ćemo vidjeti gdje nam je mjesto. Idemo utakmicu po utakmicu, svi su ovdje za sada zdravi, u ranijoj fazi priprema otpao nam je Hrnčević – poručio je iz Zwollea trener juniorske muške reprezentacije, Goran Zec. 

Autor: M.Gojak