Juniorke bez plasmana na Europsko prvenstvo

Objavljeno: Nedjelja, 13 Srpanj 2014 22:44 Autor:

Hrvatska je u posljednjoj utakmici turnira trećeg kruga kvalifikacija za EP poražena. Nakon pet setova bolja od nje bila je Švicarska.

Bez šanse da se nađu na Europskom prvenstvu Hrvatice su ostale već prije početka utakmice, jer Nizozemska je pobijedila Grčku. Tom pobjedom Nizozemke i Grkinje postale su nedostižne za naše djevojke.

Jasno da je ishod prve utakmice današnjeg dana, turnira u Švicarskoj razočarao juniorke Hrvatske. Psihološki su one potonule, jer plasman na Europsko prvenstvo postao je neostvareni san. Žal je još veća, jer Hrvatice po ničemu ne zaostaju za Grčkom i Nizozemskom, koje će igrati na EP. Prvog dana turnira Hrvatska je loše odigrala protiv Grčke, izgubila, i tu zapravo propustila šansu koju je imala.

Švicarska je jučer od Hrvatske bila bolja s 3:2(19:25, 25:13, 25:19, 19:25 i 15:13). Borile su se hrvatske juniorke, htjele se od kvalifikacija oprostiti pobjedom, ali na kraju nisu imale ni sreće. Psihički uzdrmane puno su griješile, pokušao je izbornik Jovanović izmjenama promijeniti tijek utakmice, a to mu je zamalo i uspijelo. Najbolja u porazu bila je Burilo, koja je ušla u drugom dijelu utakmice, osvojila 12 poena. Vrijedi još izdvojiti blokericu Čolak s 11 poena, od toga četiri blokom.

Autor: Miloš Gojak