Juniorke dobile 3:2 protiv domaćina

Objavljeno: Petak, 13 Travanj 2012 07:17 Autor:
Juniorke dobile 3:2 protiv domaćina Foto: www.cev.lu

Kao pobjednice jučerašnjih susreta, izašle su odbojkašice Belgije, Španjolske i Hrvatske.

Nakon što su izgubile od Ukrajine, Španjolke su došle i do svoje prve pobjede 3:1 protiv Švedske. Iako su izgubile prvi set, vratile su se u igru, a samim time i u utrku za pobjedu i mjesto na EP-u za juiorke u Ankari sredim kolovoza.

-Jučer smo zabilježili poraz, stoga namje ova utakmica bila važna. Zaustavili smo njihovu najbolju pucačicu i odigrali vrlo dobro, -bio je zadovoljan nakon utakmice trener Jose Miguel Serrato.

Drugu utakmicu dana igrale su naše djevojke. U utakmici od pet setova slavile su protiv domaćina, Slovenije.

Domaće favoritkinje izgubile su se u četvrtom setu i nisu se mogle vratiti do kraja susreta koji je trajao čak višeod dva sata. Naše su tako zabilježile pobjedu, a dosta sreće i snage će im nakon teških utakmica trebati i danas. Na rasporedu je utakmica protiv Švedske.

Podsjetimo, Švedska je dosada bez pobjede, a sam je trenerizjavio kako se boji dasu djevojke jednostavno izgubile motivaciju.  S druge strane, trener naših juniorki, Nino Matjačić, bio je zadovoljan igrom.

- Sretan sam zbog ove pobjede. Igrali smo bez dvije ključne igračice, a Slovenija je još imala prednost domaćeg terena.

Djevojke su dobile 3-2 (22:25, 25:27, 25:22, 25:14, 15:12), dok su naši juniori izgubili od Mađara. U neprekidnoj borbi, set za setom, Mađarska je ipak slavila s 3-2 (25:21, 16:25, 22:25, 25:23, 16:14). Danas, u trećemo kolu, hrvatski će juniori izaći na teren protiv Nizozemske.

Za sve ostale rezultate,pogledajte na stranicama CEV-a.