Juniorke Hrvatske u Rovinju traže iznenađenje protiv Turske

Objavljeno: Nedjelja, 27 Travanj 2014 16:52 Autor:

Nakon dvije može se reći očekivane pobjede juniorke Hrvatske danas u Rovinju čeka odlučujući dvoboj za plasman na Europsko prvenstvo. Pobjeda protiv Turske vodi ih na EP, koje će se u kolovozu ove godine održati u Finskoj i Estoniji.

Bio bi to bez ikakve dvojbe sjajan rezultat, jer Hrvatske na EP za juniorke nema od 2008. godine.

Osvrt na prve dvije utakmice dao je hrvatski izbornik Goran Jovanović:

- Posao je dobro odrađen, djevojke su ispunile sve zadatke koje smo stavili pred njih u susretima protiv Portugala i Norveške. U tim susretima priliku za igru dobilo je svih 12 igračica. To nam je vrlo važno, sve cure su osjetile teren pred današnji odlučujući susret protiv Turske. 

Potom je najavio i današnji dvoboj protiv Turske, procijenio šanse i iznio svoja očekivanja:

- Turska je definitivno favorit, odlična je to ekipa, koja ima niz nastupa na velikim natjecanjima, za razliku od naših igračica. Svakako da su iskusniji od nas. Ipak, vjerujem i da mi imamo šanse. Kvalitetno smo radili tijekom priprema, u prve dvije utakmice skrivali dosta toga pred Turskom. Jučer smo odmorili neke važne igračice, isto je napravila i Turska. Unatoč što se njihov izbornik žali na umor, mislim da se to neće večeras osjetiti, kada utakmica krene sve to pada u vodu.

Utakmica se igra večeras u 20 sati u Rovinju, našim juniorkama i stručnom stožeru želimo puno sreće večeras. Turska je odlična reprezentacija, ali čini se kao prepreka koju hrvatske juniorke mogu preskočiti, te napraviti sportski podvig.

Autor: M. Gojak