Juniorke kreću u lov na Svjetsko prvenstvo

Objavljeno: Utorak, 23 Prosinac 2014 13:42 Autor:
Juniorke kreću u lov na Svjetsko prvenstvo cev.lu

Ženska juniorska reprezentacija nalazi se pred novom akcijom. Početkom iduće godine čekaju je kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, koje će se u ljeto iduće godine održati na Cipru. Pripreme za prvi krug kvalifikacija koji se igra u Estoniji, započinju 26. prosinca u Mariboru. 

Izbornik hrvatske juniorske reprezentacije Goran Jovanović za ovu akciju računati će na 14 djevojaka. Redom su to: Luana Božić, Lena Burilo, Božena Čulo, Iva Deak, Barbara Fabulić, Vedrana Jakšetić, Antonela Jularić, Dinka Kulić, Natania Levak, Rudy Renko Ilić, Marijeta Runjić, Dea Rupčić, Rene Šain i Antonia Volmut. Pomoćnici izbornika biti će Saša Ivanišević i Sebastijan Mikša. Čitavo vrijeme priprema, od 26. prosinca do odlaska u Estoniju na turnir koji započinje 9. siječnja 2015. hrvatske juniorke biti će u Mariboru. Tijekom priprema odigrati će tri prijateljske utakmice, poznato je da će se igrati protiv Maribora, državnog prvaka Slovenije, te juniorske reprezentacije Slovenije, viceprvaka Europe. Treći prijateljski susret biti će odigran još protiv jedne reprezentacije, koja se tijekom priprema zatekne u Mariboru, u Draš Centru.

Sreće sa  ždrijebom baš i nije bilo. Hrvatska je izvukla vrlo tešku skupinu u prvom krugu kvalifikacija, protivnici će joj biti Turska, koja je bila treća na EP. Reprezentacija Grčke, koja je na istom tom prvenstvu bila četvrta, a za Hrvatsku je bila kobna u posljednjem krugu kvalifikacija za EP. Na kraju u skupini je još i Estonija, domaćin posljednjeg EP, nastupom na tom natjecanju Estonke su dobile na iskustvu, a i igrati će na domaćem terenu. U drugi krug kvalifikacija će pobjednik skupine, drugi do njega može ako skupi najviše bodova od svih drugoplasiranih reprezentacija prvog kruga kvalifikacija, koji čine pet skupina. Taj dio kvalifikacija igrati će se sredinom svibnja, a uz šest reprezentacija iz prvog kruga priključiti će se Srbija kao europski prvak i Slovenija kao doprvak.

- Veliki izazov je pred nama. Imamo najtežu skupinu i trebati ćemo biti na najvišoj razini kako bi izborili drugi krug kvalifikacija. Djevojke su spremne, jedva čekaju okupljanje i novo dokazivanje. Uvjete ćemo imati savršene, zahvaljujem savezu na tome. Nadamo se da ćemo otvoriti odlično turnir i pobijediti Grčku, pa onda hrabro protiv Turske. Obje te ekipe su izuzetne, bile su u polufinalu Europskog prvenstva, imaju igračice koje već igraju u inozemstvu i biti će jako teško, ali i mi imamo odlične igračice koje igraju značajne uloge u svojim klubovima. Želimo pokazati odličnu, organiziranu i požrtvovanu igru, a vjerujem da i rezultat tada neće izostati - najavio je kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo izbornik Goran Jovanović.

Autor: M.Gojak