Juniorke otišle u Latviju izboriti drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

Objavljeno: Četvrtak, 05 Siječanj 2017 23:34 Autor:

Ženska juniorska odbojkaška reprezentacija Hrvatske otputovala je u Latviju gdje će od sutra(6. siječanj) u Rigi igrati na turniru A skupine, 1. kruga europskih kvalifikacija za 19. juniorsko Svjetsko prvenstvo, koje će se od 14.-23. srpnja 2017. odigrati u Meksiku. 

Juniorke će igrati u skupini s Njemačkom, Danskom i domaćinom Latvijom. Prvi krug sadrži četiri skupine, a u drugi u kojem se priključuje Rusija proći će prvoplasirane reprezentacije skupine, uz tri najbolje drugoplasirane reprezentacije. Drugi krug, u kojem će se osam reprezentacija podijeljenih u dvije skupine s po četiri reprezentacije boriti za plasman na Svjetsko prvenstvo biti će održan u svibnju ove godine.

Hrvatska juniorke će u Rigi, koja se može zvati i mjestom sreće za njih, jer tu su u srpnju prošle godine izborile Europsko prvenstvo predstavljati sljedećih 12 djevojaka: Ana Matić, Katarina Pavičić, Klara Perić, Ivona Josipović, Božana Butigan, Amanda Gaši, Lea Cvetnić, Zrinka Lada, Astrid Popić, Bruna Ana Vranković, Ema Strunjak i Katarina Luketić.

Kvalifikacijski turnir iz Rige najavila nam je kapetanica juniorske reprezentacije, blokerica Ema Strunjak:

- U dosta dobroj smo grupi i imamo velika očekivanja, mislim da se možemo kvalificirati na Svjetsko prvenstvo, što se tiče stanja u ekipi po prvi puta smo zapravo u punom sastavu, tako da bi to trebale iskoristiti za što bolji rezultat. Mi ćemo dati sve od sebe i nadam se, da ćemo ispuniti naša očekivanja. 

Stručni stožer uz izbornicu Mariju Anzulović čine njen pomoćnik Krešimir Perić i fizioterapeut Ivor Božić. Prva utakmica naših juniorki igra se sutra u 15:30 po hrvatskom vremenu. Prijenos možete pratiti na sljedećem linku:

http://www.laola1.tv/en-int/livestream/2017-01-06-croatia-germany-len

Autor: SportHR