Juniorke Srbije peti put na Svjetskom prvenstvu

Objavljeno: Nedjelja, 12 Svi 2013 10:13 Autor:
Juniorke Srbije peti put na Svjetskom prvenstvu Foto: ossrb.org
Juniorke Srbije i matematički su izborile plasman na Svjetsko prvenstvo u Češkoj što im je ukupno peti put, a drugi zaredom kako će nastupiti na SP.

Juniorke Srbije i matematički su izborile plasman na Svjetsko prvenstvo u Češkoj što im je ukupno peti put, a drugi zaredom kako će nastupiti na SP. Djevojke Ratka Pavličevića su večeras u odlučujućem meču kvalifikacijskog turnira za XVII SP 2013. u Subotici pobijedile Belgiju 3:1 po setovima 25:16, 24:26, 25:20, 25:12 poslije 92 minute igre. Utakmicu u dvorani HS Dudova šuma gledalo je 500 gledtelja, a sudili su Peter Hoger iz Slovačke i Iskra Zidanić iz Hrvatske.

Za najboljeg igrača i primača proglašena je Tijana Bošković (SRB), najboljeg servera Nikolina Lukić, najboljeg primača Bianka Busa (SRB), a najboljeg blokera Mina Popović (SRB).

Plasman na XVII SP 2013. u konkurenciji juniorki, koje će se odigrati od 21. – 30. lipnja u Brnu i Prostejovu, u Češkoj do sada su izborili: Češka, organizator, Turska, prvak Europe 2012, te Brazil, Kolumbija, Peru, Kina, Japan, Kineski Taipei, Tajland, SAD, Dominikanska Republika, Portoriko, Meksiko, Egipat, Alžir, Nigerija, Rusija i Srbija.