Juniorke u Mariboru puno rade kako bi spremne dočekale kvalifikacije za SP

Objavljeno: Nedjelja, 04 Siječanj 2015 21:46 Autor:
Juniorke Hrvatske i kadetkinje Francuske Juniorke Hrvatske i kadetkinje Francuske

Pripreme ženske juniorske reprezentacije u Mariboru ušle su u drugi dio u kojima se započelo i s odigravanjem utakmica. Turnir kvalifikacija za SP u Estoniji koji započinje 9. siječnja sve je bliže. Hrvatske juniorke jučer i danas su odradile dva prijateljska ogleda. 

Izabranice Gorana Jovanovića jučer su u Mariboru s 3:2(19:25, 25:22; 24:26; 29:27 i 25:21) u Draš Centru bile bolje od slovenskog prvoligaša Luke Koper. Radi se o ekipi koja trenutno u prvenstvu Slovenije, nakon 14. odigranih kola uvjerljivo drži prvo mjesto. U toj konkurenciji nema prvaka Slovenije Maribora, te Kamnika, klubova koji igraju Srednjeeuropsku ligu i u domaćem prvenstvu se priključuju u drugoj fazi.

Da forma hrvatske ženske juniorske reprezentacije raste potvrdila je i današnja utakmica u kojoj su nadigrane kadetkinje Francuske. Njih su juniorke Hrvatske dobile s uvjerljivih 5:0(25:17, 25:15, 25:13, 25:17 i 25:23). Za sutra je dogovorena još jedna utakmica, protivnik je slovenski prvoligaš Formis. Potom u utorak slijedi i završna provjera pred put u Estoniju, a protivnik je uz Maribor ponajbolja ekipa Slovenije, Calcit Kamnik. 

- Za sada je sve u redu. Sve djevojke se maksimalno trude na treninzima, puno radimo, a ozljeda nema. Analiziramo svoju igru i protivnike koji nas čekaju. Mislimo da ćemo biti spremni dati svoj maksimum na kvalifikacijama. Vidjeti ćemo hoće li to biti dostatno, sve je usmjereno na prvu utakmicu protiv Grčke - poručio je iz Maribora izbornik juniorki, Goran Jovanović. 

Autor: M.Gojak