Juniorke započele s pripremama za treći krug kvalifikacija za EP

Objavljeno: Četvrtak, 03 Srpanj 2014 22:48 Autor:
Juniorke započele s pripremama za treći krug kvalifikacija za EP Foto: cev.lu
Ženska juniorska reprezentacija nalazi se u Mariboru zajedno sa seniorkama, gdje se sprema za treći krug kvalifikacija za Europsko Prvenstvo, koje će se u kolovozu igrati u Finskoj i Estoniji.

Treći krug izboren je osvojenim drugim mjestom na turniru drugog kruga kvalifikacija, koji se u travnju igrao u Rovinju. Na njemu je Hrvatska pobijedila Portugal i Norvešku, izgubila od vrlo jake Turske.

Pripreme su započele 30.6. pod vodstvom izbornika Gorana Jovanovića. Na raspolaganju mu je 14 igračica. Redom su to Dea Rupčić, Rene Šain, Ivana Čolak, Lena Burilo, Vedrana Jakšetić, Antonela Jularić, Antonia Volmut, Luana Božić, Natania Levak, Dinka Kulić, Marijeta Runjić, Barbara Fabulić, Ema Kolarić i Dora Lulić. Stručni stožer uz prvog trenera Jovanovića sačinjavaju još njegovi pomoćnici, Saša Ivanišević i Sebastijan Mikša, te fizioterapeut Frano Dušić.

Uvjeti koje hrvatske juniorke imaju u Mariboru su po riječima izbornika idealni. Dogovorena je i prijateljska utakmica protiv juniorki Slovenije, koja će biti odigrana 6.7, potom 7.7 i 8.7 slijede dvije utakmice protiv seniorki Hrvatske, koje se spremaju za World Grand Prix. Da bi se 9.7. direktno iz Maribora putuvalo za Švicarsku na turnir koji 11.7 počinje u predgrađu Ženeve. Na startu Hrvatska igra protiv Grčke, potom je u sljedeća dva dana čeka prvo dvoboj protiv Nizozemske, a zatim protiv Švicarske. Prvoplasirana ekipa izboriti će plasman na EP, dok šanse da se nađe na europskoj smotri ima i drugoplasirani, to će mu uspijeti ako skupi više bodova od druge reprezentacije iz skupine I, u kojoj su Rusija, Poljska, Francuska i Njemačka.

Autor: Miloš Gojak