Južnoamerički dvoboj vječnih suparnika

Objavljeno: Srijeda, 08 Kolovoz 2012 12:05 Autor:
Ovaj par četvrtfinala donosi južnoamerički dvoboj vječnih suparnika Argentine i Brazila. Tradicija je daleko na strani Brazila, koji je apsolutni vladar južnoameričke odbojke.

Ovaj par četvrtfinala donosi južnoamerički dvoboj vječnih suparnika Argentine i Brazila. Tradicija je daleko na strani Brazila, koji je apsolutni vladar južnoameričke odbojke. Koliko su dominantni 'kod kuće' govori podatak da je posljednji kontinentalni naslov Argentina osvojila daleke 1964. godine. Od tada do danas Brazil je skupio 23 titule prvaka kontinenta.

Nije Brazil samo vladar u Južnoj Americi, on ovdje brani i olimpijsko zlato iz Pekinga, a dominatna je reprezentacija i ovog stoljeća sa 8 osvojenih Svjetskih liga. Dominacija je u posljednje dvije godine počela blijediti, ostali su bez osvajanja Svjetske lige, a ni u Svjetskome kupu nisu bili prvi, završili su kao treći krajem prošle godine u Japanu.

Idealna prilika za povratak na vrh je London. Ovdje su Brazilci došli sa ne baš sjajnom formom. Ipak pokazali su da još uvijek vrijede i da ih treba shvaćati ozbiljno dok su tu. Uvjerljiva pobjeda protiv Rusije prometnula ih je u jedne od favorita turnira, sa pobjedom protiv Njemačke od 3:0 u posljednjem nastupu izborili su drugo mjesto skupine B. Zanimljivo je da ih po statistici osim u prijemu ni u jednog drugoj kategoriji nema među prvih pet momčadi turnira. Najveći im je problem nepotpuna zaliječenost kapetana Gibe, koji je do sada igrao vrlo malo.

Posljednju utakmicu protiv Njemačke Brazil je odigrao dosta dobro, a sa 10 osvojenih poena predvodio Lucas. On se nada da za Brazil dolaze bolji dani, i da njegova momčad u Londonu može otići do zlata. Evo njegove izjave nakon pobjede protiv Njemačke:

- Dosta sam razgovarao sa Brunom(tehničarom) o tome da ubrza proigravanja i on je to napravio dobro danas. Postotak proigravanja je bio vrlo dobar i olakšao nam je posao u napadu. Nadam se da možemo pružiti dobre igre u nastavku turnira. Od sada do kraja moramo pobijediti sve utakmice, i iskoristiti ovu priliku koja nam se pruža da uzmemo zlato.

Boljim danima za Brazil nada se i njihov izbornik Rezende:

- Imali smo nekih problema danas. Murilo je osjetio nogu i tetivu, pa sam uveo Gibu koji je odigrao u dobrom ritmu. Priliku su dobili i Wallace i Ricardo i oboje su bili dobri na prijemu. Thiago je također pokazao da nam može pomoći. Ulazimo u bolju formu, ali još nismo u idealnoj. Dobri smo, a važno je da svatko od igrača u nastavku turnira svoj dio posla obavi jako dobro.

Argentina je u četvrtfinale ušla kao treća u skupini A sa istim brojem bodova kao i druga Poljska. Kako je turnir odmicao tako su igrali sve bolje, jedini su do sada porazili Bugarsku koja je završila kao prva u skupini. U posljednjem susretu imali su lak zadatak protiv domaćina Velike Britanije, očekivano su slavili, a rezultat je bio 3:0. Nisu se u tom susretu pretjerano umorili i ponešto odmorniji ulaze u današnje četvrtfinale. Mlada su i talentirana momčad, kojoj tek slijede najbolji dani. Sigurno da je iskustvo na strani Brazila danas, a Argentina će danas pokušati iskoristiti svoju mladost i drskost, koju će trebati pokazati na terenu. Predvoditi će ih odlični Conte, pred kojim je po svim procjenama velika karijera.

Nakon utakmice protiv Velike Britanije zadovoljan je bio argetinski trener Javier Weber. On je za danas najavio veliku bitku, iako nije znao tko će mu biti protivnik:

- Vrlo sam sretan, bila je ovo važna pobjeda za nas, njome smo osigurali plasman u četvrtfinale. Gledajući prema četvrtfinalu, ja sam miran, jer momčad je sve bolja iz utakmice u utakmicu. Bez obzira protiv koga ćemo igrati to će biti jaka momčad. To bi mogla biti Rusija, Brazil ili Njemačka. Pokušati ćemo proći, biti će to sjajna bitka.

Autor: Dvoznak.com