Kad visokoletači visoko uzlete

Objavljeno: Utorak, 17 Rujan 2013 10:25 Autor:
Milorad Krunić, izbornik juniorske reprezentacije Hrvatske i pomoćni trener seniorske reprezentacije Milorad Krunić, izbornik juniorske reprezentacije Hrvatske i pomoćni trener seniorske reprezentacije Foto: dnevnik.rs/glastb.com/montaža
Tijekom proteklog vikenda o čemu smo već pisali održan je trenerski i sudački seminar u Zagrebu. Nakon dugo vremena vidjeli smo većinu hrvatskih trenera na okupu te smatramo da bi to trebala postati uobičajena praksa u hrvatskoj odbojci.

Na seminaru su sudjelovali renomirani predavači od prof.dr.Vladimira Jankovića, izbornika seniorske reprezentacije Igora Šimunčića, mag.cin.Cvite Gregov, dr.sc Tomice Rešetara, međunarodnog suca Miroslava Milinovića do pomoćnog trenera seniorske i izbornika juniorske reprezentacije Hrvatske te glavnog trenera ženskog odbojkaškog kluba Marina Kaštela Milorada Krunića.

Da predavanje prvog dana ne bi završilo u pozitivnom ozračju pobrinuo se upravo potonji. Na početku predavanja, da li iz neiskustva ili NEkulture i nepoštivanja domaćina i doma u koji je došao živjeti i zarađivati, Krunić se obrušio na rad trenera u HR odbojci i svojom nesmotrenom izjavom prisilio ionako mali broj trenera koji su ga ostali slušati da napuste predavanje ili gledaju s gorčinom kako ih netko za njih uvelike nepoznat proglašava neznalicama. Da sol na rani bude još veća, opet da li zbog nedostatka iskustva ili nedostatka pedagoškog obrazovanja, žustro i agresivno je komunicirao s prestrašenim djevojčicama zagrebačkog kluba te je sreća da nitko od roditelja nije bio prisutan na tribinama da reagira i prekine ga u tome. Ne, na žalost u pokaznom treningu već, po sudu svjedoka, demontraciji sile našeg izbornika.
U obrani hrvatske struke istaknuo se proslavljeni trener Boris Breščić koji je, između ostalog, rekao da je sramota da se na takav način omalovažavaju naši treneri.

Ja sam najpoznatiji golubar u Ljubinju, a Ljubinje je najpoznatije golubarsko mjesto. Link na tekst.

Iskreno, ne znamo po kojoj osnovi je izbornik Krunić zaslužio mjesto predavača jednog takvog eminentnog seminara u kojem ravnopravno uz odbojkašku legendu prof.dr.Vladimira Jankovića drži predavanje, te smo mišljenja da bi, ako ništa drugo, već radi prilike koju je dobio kroz rad s našim reprezentacijama i povjerenjem koje su mu ukazali izbornik Šimunčić te ljudi iz Saveza morao barem 'malčice' pokazati poštovanje prema hrvatskim trenerima. Konstruktivna kritika je uvijek dobrodošla ali kritika koju je prezentirao izbornik Krunić bila je s dozom bahatosti i arogancije kao da je pokorio cijeli odbojkaški svijet.

Na koncu, ukoliko nastavi s radom u našoj reprezentaciji tek tad će biti na tragu trenerske afirmacije, a mi mu ovim putem želimo što više sportskog uspjeha i malo više poštovanja prema NAŠIM trenerima.

Inače, potrudili smo se potražiti što više informacija na internetu o izborniku Miloradu Kruniću te smo ostali ugodno iznenađeni mnoštvom informacija.

Na sljedećih par linkova nekoliko zanimljivosti, a u privitku cijeli tekst jednog ne tako davnog razgovora.

www.www.glastb.com
www.mojahercegovina.com
www.sport.blic.rs

M. G.